Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

120

2010.02.10. 15:50

Ma ismét ünnepel a blog, ugyanis az előbbi cikk volt a 120. programismertető. Van akinek ez nagy szám, van akinek kicsi, de tessék megpróbálni száz oldal programleírást megírni! Októberben nem gondoltam volna, hogy idáig eljutok, és azt sem, hogy ennyi aktív és passzív olvasóm lesz. Egy kis összegzés a 2009 október 17-i délután óta eltelt 16 és fél hétről:

 
  • Írtam 171 cikket.
  • Ennek folyamán ismertettem 120 programot.
  • Ebből 82 magyar nyelvű volt.
  • 20 alkalommal számoltam be az ismertetett programok frissítéseiről, összesen 144 frissítésről
  • Egy alkalommal megkérdeztem olvasóimat, hogy miről írjak még, s erre 31-en válaszoltak is. Közülük 35,5% a legjobban tippeket és trükköket szeretne még látni, olvasni. A videókat is ők… azaz ti inspiráltátok!
  • 9 cikkem ismertetett tippeket és trükköket.
  • Ez utóbbiból 3 mellé videó is készült.
  • …és úgy tűnik egy újabb bloggal bővül az oldal. De erről még picit korai írni.

Egy olvasóm ötletére elkezdtem figyelni a telepítés nélkül is használható programokat, ezeket a Programok… pont alatt a 'portable' alatt találjátok meg. Kiderült, hogy sokkal több programomhoz létezik ilyen verzió, mint amiről írtam, most mind a 100 alkalmazást végignézem, hogy miből van legális hordozható változat. Még nem végeztem vele, kb. holnapra fog összejönni a teljes lista, most kb. 30-nál járok.

Aki nem tudná, ezeknek a programoknak részben az a haszna, hogy hordozhatóak (pl. pendrive-on, memóriakártyán), tehát olyan helyen is futnak, ahol a telepítést a rendszergazda letiltotta (jellemzően munkahelyi környezetben). Másrészt pedig azért jók, mert -- mivel nem épülnek be a rendszerbe -- nyom nélkül törölhetők bárhonnan, tehát sem a gép erőforrásait nem terheljük telepítés utáni esetleges szeméttel, sem árulkodó nyomokat nem hagyunk magunk után. Ez a portable rovat az én kis jubileumi ajándékom a kedves olvasóknak.


 

Szerző: Tigris

9 komment

 

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr381745684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2010.02.10. 16:15:45

a 120 nem kerek, 128-nál kellett volna ünnepelni ;)

Tigris 2010.02.10. 16:22:32

Bakker, és igaza van! :)
Na jó, akkor valamit röffenek 128-nál is! Alkotok valamit...

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2010.02.12. 16:09:38

@Tigris: Ide írok gyorsba, ha érdekel a linkcsere a nevem melleti bloggal (korábban volt szó róla), akkor nyugodtan keresd meg a blogon található e-mail címen a blog üzemeltetőjét, érdekli a dolog.

Ja és boldog ünnepeket :D

Tigris 2010.02.12. 16:21:36

Hát, köszi, de kicsit hajtépősen ünneplek, egy komplett 250G-s vincsim tegnap este kakukk lett, minden előzetes figyelmeztetés és hiba nélkül, a partíciós tábla eltűnt, nekem meg valahogy nincs kedvem ennyi adatot kézzel visszaépíteni, ráadásnak apám gépe is kakukk, helyem nincs, tartalékvincsi detto. Most nagyjából safe mode-ban üzemelek, minimális nettel. Ha valakinek van valami tuti tippje, ossza meg velem, pls!
A linkcserére visszatérünk, ha egyenesbe kerülök.

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2010.02.13. 09:23:58

@Tigris: Ilyen "szalmaszál-megoldásokat" is tartalmaz a Hiren's bootCD, a DocTT's HDCD, Ultimate BootCD, BartPE meg ilyesmik, (a Hiren'st ajánlom mondjuk) de ha nincs most normál neted, akkor a párszáz megát nehézkes leszedni.
Ha csak a particiós tábla ment el, akkor az ezeken lévő particiódoktorok megoldhatják, ha más lehetőségeket már kipróbáltál. Ingyenes progik méghozzá, nem warez.

Tigris 2010.02.13. 13:33:05

No, jelenleg ott tart a történet, hogy egy bizonyos "Active@ Partition Recovery" nevű ősrégi program teljesen korrektül látja a tartalmat, minden más elhasal, komoly nagy cégek nagy Win/DOS programjai is, ami a diagnózist illeti. Az említett program valsz. valami backup adatból halássza ki a fájlstruktúrát, de mivel még sosem használtam, nem egészen értem a működését. Mivel sajnos nincs másik 250-es vincsim, adatmentés kizárva, ezért nagyon óvatosan kell ügyködnöm, biztosra kell mennem. Addig is egy PDA-ról nyomom. :D

Tigris 2010.02.13. 13:37:44

Ja, azt nem tettem hozzá, hogy közben meg alaposan megfáztam, szóval halmozom az élvezeteket... :D

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2010.02.13. 14:03:18

@Tigris: Azért azt megjegyezném, hogy az említett cd-n rajta van az általad használt program is. Hidd el, az ingyenes megoldások komoly tárháza áll rendelkezésre. Még ha meg is tudod majd oldani, amit remélek, utána is érdemes legalább beszerezni, és megkukkantani.
Sok sikert.

Tigris 2010.02.13. 14:12:38

Igen, bár a Hirenen és egy másik hasonló, Multiboot 2.0 nevűn is rajtavan, csak ez utóbbi úgy tűnik, vissza tudná állítani a partíciót, ha lenne egy üres és használható floppym, ellentétben a Hiren-essel. De próbálkozom. :) Úgyis megoldom valahogy, de addig nem tudom, a Kalmopiryn vagy a vincsi fog többet izzasztani rajtam. :D
süti beállítások módosítása