Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Biztos vagyok benne, hogy az emberek 99%-a egy idő után megunja a Windows alapértelmezett háttérképét, és lecseréli valami olyanra, ami neki jobban tetszik. Persze ez sokszor a szerettei képe, a kisunokáé, a barátnőé, a legjobb buli jólsikerült fotója, de sokszor tanakodik az ember, hogy mit is kéne, valami szépet. Ha fotó, akkor biztos jópár embernek eszébe jutnak az amerikai National Geographic szemet gyönyörködtető képei. Szerencsére az újság szerkesztői 2007 óta háttérképek formájában elérhetővé teszik ezeket. De hogy nekünk csak válogatni kelljen, használjuk a következő kis programocskát!

Gondolkodtam, mi lenne a megfelelő jubileumi (128.!) programleírás. Szóba jött komolyság is, játék is, meg aztán gondoltam, kinézek valami jó számológépet stílszerűen, de abból meg igen gyenge volt a felhozatal. Szerettem volna valami szépet és jót, aminek nem csak egy szűkebb réteg örül… innen jött a program ötlete. Sajnos a dolognak ára is van, ugyanis a program sajnos angol nyelvű, ugyanakkor olyan egyszerű (telepíteni sem kell), hogy a leírásom alapján szerintem mindenki hamar elboldogul vele.

Mint említettem már, a program a letöltés után rögtön használható, egyetlen ablaka van, két módban: az elsőben a NatGeo újságban (NatGeo Magazine Walls), a másodikban a weboldalukon közzétett fotókból (NatGeo Website Walls) készített háttérképeket tudjuk letölteni – a kettő között tudunk választani a bal felső két gombbal. Az előzőben évfolyam szerint tudjuk válogatni a képeket, illetve a felső kettő a 2008/2009-es fotópályázat képei közül szelektál. A másodikban téma alapján tudjuk kiválasztani a nekünk tetsző kategóriát: fotó (Photography), állatok (Animals), tudomány (Science), gyerekek (Kids), környezet (Environment). Mindegyik évfolyam/kategória mellett beállíthatjuk a monitorunk felbontását (a felajánlott képek általában 600×800-as, 1024×768-as, 1280×1024-es, fotók esetében pedig még 1600×1200-as méretben is vannak), illetve a melléjük írt szám azt mutatja, hogy a program utolsó verziójának írásakor minimum hány a kritériumoknak megfelelő kép volt elérhető. Ahol egy i gomb található, ott a program tájékoztat minket, hogy a 2009 szeptembere és decembere között csak 1600×1200-as, 2007 október és decembere között pedig 1280×960-as méretben elérhetőek. Ha valaki nem tudná pontosan a képernyője aktuális méretét, a "Get resolution" gomb megnyomásával megtudhatja.

Az alkalmazás alapesetben az asztalra tölti le a képeket, mivel rengeteg képről van szó, ezt érdemes a "Select download path" gomb megnyomásával tetszőleges másik mappára átállítani. Ha a kategóriát/évet, a méretet és a letöltés helyét is megadtuk, nem marad más hátra, mint hogy letöltsük a háttérképnek valókat a "Start download!" gomb megnyomásával. A letöltés alatt lehetőségünk van a tálcára (Minimize to taskbar), az óra mellé (Minimize to tray) letenni a programot, vagy kilépni belőle (Exit NGWD). A letöltés folyamatát két zöld csíkon követhetjük, a felső a teljes letöltést, az alsó az aktuális kép letöltését követi. Alatta listát láthatunk a már letöltött képekről, melyekre ha rákattintunk, automatikusan meg is nézhetjük kicsiben. A képet természetesen megnyithatjuk az alapértelmezett képnézővel (Open) és más programmal is, de törölhetjük is (Delete). Ha megtaláltuk a nekünk tetsző képet, állítsuk háttérképnek (Set as Wallpaper)! És ne felejtsünk el gyönyörködni benne! :)

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://apps.nozavi.com/natgeo-wallpaper-downloader-overview

Direkt letöltés: innen (a Download linkre kell kattintani)


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

6 komment

 

Címkék: natgeo walldl

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr721843809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2010.03.16. 13:48:23

na, ezt én soha nem értettem...
mármint hogy minek cserélgetni a háttérképet? vagy egyáltalán minek beállítani bármit is?
ha ott ülök a gépnél, és dolgozom rajta/szórakozok/akármi, úgyssem látszik...

Tigris 2010.03.16. 13:58:28

Látod ez az! Te dolgozol, de mi lesz azokkal, akik munka helyett szeretik a hátteret nézegetni? :D
Na jó, viccen kívül... Van akinek fontos a külső, és a gép használatához hozzátartozik egy tetszetős háttérkép is. Az enyém pl. ez: freeware.blog.hu/media/image/candle.png
De szerintem Sunsetjoy kolléga sokat tudna mesélni, hogy miért is nem teljesen bolondság a háttér.
Sajnálom, hogy nem sikerült örömet okoznom a programmal... de majd lesz más! :)

xaba99 · http://landf.blog.hu 2010.03.16. 14:06:07

@Tigris: "de mi lesz azokkal, akik munka helyett szeretik a hátteret nézegetni?"
remélem, kirúgják őket, és olyat vesznek fel helyette, aki dolgozik. :D

Tigris 2010.03.16. 14:10:48

@xaba99: Naaaaaaaaaaaaaa, humorérzék, kérem szépen! :)

apacuka11 2010.05.05. 17:47:21

@xaba99: A sok munka között biztosan ide tévedtél....
Mellesleg nem tűnsz egy hejde dolgos
emberkének, a stílusod kifelyezetten
komcsi...

Tigris 2010.05.06. 00:22:23

@apacuka11: Uraim, nem civódunk! :)
süti beállítások módosítása