Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Frissítés 2010. 05. 28.

2010.05.28. 10:13

Végre egy kicsit szinesebb lett a frissítések palettája, hogy hétvégére mindenkinek jusson egy kis telepítgetni, kipróbálni valója. A vad játékosok az ATI videokártya-meghajtó frissítésnek örülhetnek. Aki a hétvégét ház-átalakításra szeretné szánni, annak remek segédlet a Sweet Home háttervező és berendező új verziója. Aki mozizna, annak a DVDStyler DVD-szerkesztő és a K-Lite kodek-csomag lesz érdekesség, ez utóbbi teljesen új és friss tartalommal. (Sajnos ezúttal a Mega változatból még kicsit csúszik a hivatalos 6.0.0-s változat.) Aki pedig a számítógépe lelkét szeretné pátyolgatni, az a Glary Utilities-t segédprogram-csomagot, a Dexpotot, mellyel egyszerre több asztalt is varázsolhat a monitorra, vagy a CCleaner rendszertakarító programot fogja letölteni. A szokásos Spybot frissítés pedig mindenkinek erősen ajánlott, aki biztonságban szeretné tudni a gépét.

Az egyik ajánlatom egy remek magyar fejlesztés, mellyel még időben kiderülhet, hogy az új szekrény nem fog elférni a nappaliban, hogy az ajtót épp a polctól nem fogjuk tudni kinyitni, hogy a radiátor túl közel fog kerülni a TV-állványhoz, de azt is leellenőrizhetjük, hogy a szoba bútorzatához, színvilágához milyen színű fal fog legjobban illeni – ráadásul mindezt úgy, mintha az elkészült szobában járnánk-kelnénk. A Sweet Home 3D tehát egy olyan alkalmazásról, amivel modellezhetjük házunkat, szobáinkat, teljesen mérethűen bebútorozhatjuk, kifesthetjük, s ha elkészült, be is járhatjuk. A program amellett, hogy természetesen magyarul is tud, remekül használható, bútorokból is bőséges a készlet, de ha jártasak vagyunk 3D-modellezésben, akkor saját egyedi darabjainkkal is megtoldhatjuk a készletet. A program annyira élvezetes, hogy amikor az ismertetőt írtam, elgondolkodtam, hogy vajon ne rakjam-e a játékok közé.

Amennyire látványos a Sweet Home 3D, annyira szerényen bújik meg a számítógépünkön a K-Lite kodek csomag. Ennek ellenére nagyon sokat segít, jó szolgálatot tesz a mozizásban, hiszen pont annyi okos segédprogram és dekóder van a csomagban, amennyire szükségünk van. Hogy minél jobban kiszolgálja az igényeket, ennek megfelelően eleve háromféle csomagban elérhető a telepítője: a Basic csak a legszükségesebbeket telepíti, a Standard mindent, amire szükségünk lehet, míg a Full néhány extra eszközzel is megtoldja a csomag tudását. A jelenleg még nem frissült Mega csomag igazából azoknak jön jól, aki kifejezetten videózással, vágással, DVD-szerkesztéssel foglalkozik, remélhetőleg ebből is pár napon belül befut hivatalosan a 6.0.0-s csomag is. Tehát ha azt szeretnénk, hogy mozizásunk kellemetlen hibáktól, elnémulásoktól, és hasonló bosszantó meglepetésektől mentes legyen, akkor használjuk bátran valamelyik K-Lite csomagot!

És íme a hét második felére érkezett frissítések listája:

  • ATI Catalyst 10.5
  • CCleaner 2.32.1165
  • Dexpot 1.5.2 Build 1162
  • DVDStyler 1.8.1
  • Glary Utilities 2.23.0.923
  • K-Lite Codec Pack 6.0.0 / 64bit 3.5.0
  • Spybot S&D updates 2010-05-26
  • Sweet Home 3D 2.4

Feed Notifier 2.3

2010.05.27. 16:32

A minap érkezett hozzám pár panasz, hogy lecsúsztak a Process Lasso akcióról. Hja kérem, az akció azért akció, mert nem tart örökké. Aki időben értesül a jó dolgokról, aki odafigyel a hírekre, aki szemfüles, az az életben is előnyös helyzetbe kerül. De persze nem vagyok én olyan gonosz ám, szeretnék segíteni azoknak, akik nem akarnak lemaradni semmiről, viszont nem érnek rá állandóan az oldalamat lesni sem egész nap, mondjuk pl. mert dolgoznak. A hírek figyelését bízzuk egy ügyes kis programra!

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

10 komment

 

Címkék: feed notifier

Frissítés 2010. 05. 25.

2010.05.25. 16:19

Remélem mindenki kipihente a pünkösdi mulatságokat, s már alig várta, mi frissült az ismertetett programok közül. A fejlesztők jelentős része is biztosan kapva kapott a hosszú hétvégén, mert most sem lett valami hosszú a listám. A szokásos kisebb változások mellett a Sumatra és a Google Internet Explorerbe szánt eszköztára frissült jelentősebben. Az utóbbiról volt mostanában szó a könyvjelzők karbantartása kapcsán, ezért nem ez, hanem a Sumatra lesz a mai ajánlatom.

A biztonság kapcsán szó volt arról, hogy egy technika, akár program, akár dokumentum-formátum minél jobban elterjed, akkor annál inkább válik veszélyforrássá, lehetséges támadások célpontjává. De az is sűrűn előfordul, hogy a régebben gyorsan induló, könnyen kezelhető programból egy bálna lomhaságával működő óriás-alkalmazás lesz. Így járt a formátumot kitaláló Adobe Reader nevű programjával, mely PDF-dokumentumokat hivatott olvasni. Aki szeretné visszakapni az e-könyv olvasgatás régi könnyed módját, és szeretné elkerülni a formátumban rejlő veszélyeket, annak ideális megoldás a Sumatra. A kicsi, gyors és hordozható, telepítés nélküli formában is letölthető PDF-olvasó a leggyorsabb, ami manapság létezik, és bár tudásában elmarad a hasonló alkalmazások mögött, mégis mindent tud, ami az elektronikus könyvek olvasásához kell, sőt, néhány kellemes extra funkcióval is rendelkezik. Az olvasást tetszőleges nagyítással-kicsinyítéssel, forgatással, teljes képernyős nézettel, könyvjelzőkkel segíti, de a PDF-et elküldhetjük e-mailben is, és a szöveget már formázatlan szövegként is elmenthetjük. Előzékeny húzás a készítőktől, hogy menüpontot kapott az Adobe Readerrel való megnyitás is, tehát ha valamiért mégis szükségünk lenne a híres előd használatára, akkor az is kéznél van. A program hordozható verziója egyetlen kicsi fájlként akár pendrive-ról is használható, de mind ez, mind a telepített változat is tud magyarul. Kicsi, gyors, és PDF-olvasásra kitűnő, ha valakinek nagyon speciális igényei nincsenek.

  • Calibre 0.6.54
  • Google Toolbar 6.5.518.1650 Internet Explorerhez
  • GPU-Z 0.4.3
  • Skype 4.2.0.169
  • Sumatra PDF 1.1
  • YoWindow 2.0 2010-05-22
süti beállítások módosítása