Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Poweroff 3.0.1.3

2009.10.29. 10:14

Poweroff ismertetésMost egy szinte muzeális, hat éves programot szeretnék ajánlani, mely régisége és kicsisége ellenére, vagy épp ezért a mai napig jól használható. Talán ez a legrégebbi program, amit minden egyes újratelepítéskor feltelepítek a gépemre. A minialkalmazás elsődleges célja a számítógép azonnali vagy időzített lekapcsolása, újraindítása, vagy energiatakarékos módba kapcsolása. Nem szeretném meglovagolni a mostanában divatos "zöldhullámot", hogy spóroljunk az energiával, védjük a környezetet, stb. de kétségtelenül mind a Földnek, mind a pénztárcánknak jót tehet ez a picike, ingyenes program.

A program, melyet még csak telepíeni sem kell, csupán egy futtatható fájlból, forrásfájlokból és némi dokumentációból áll (ez utóbbi kettő akár azonnal törölhető is), ráadásul fájlméretre is kicsike, ennek ellenére sokmindent tud. Kezelőfelülete egyetlen lapból áll, melyen beállíthatjuk, hogy melyik gépet szeretnénk vezérelni, amin a program fut, vagy egy távoli gépet, hogy mit szeretnénk csinálni (a felhasználót kiléptetni, a gépet újraindítani, kikapcsolni, áramtalanítani, standby, hibernált vagy lezárt állapotba hozni, esetleg a monitort ki- vagy bekapcsolni, hogy mindezt azonnal, egy adott időben, vagy egy adott program lefutása után szeretnénk megtenni, és mindezt a Do it gombbal elindíthatjuk. Vannak kiegészítő beállításai is, többek közt pl. hogy beragadó programokat erőszakosan állítson le, vagy hogy a folyamat leállítható legyen-e, de talán még a dörzsöltebb (önjelölt) rendszergazdákat is meglepheti, hogy a program képes egyedi program-mód helyett háttérszolgáltatás módban (service) is üzemelni. Természetesen a program tudását egy távoli gépről is elérhetővé teszi, illetve parancssorból is paraméterezhető a futása, ha valakinek erre van igénye. A program sajnos nem tud magyarul, ám annyira egyszerű a kezelése, hogy ennyit megbocsáthatunk neki.

Értékelés: Egészen jó, de lehetne még jobb.

A program honlapja:
http://users.telenet.be/jbosman/poweroff/poweroff.htm

Direkt letöltés: innen

 


 
szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: poweroff

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr911483010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása