Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

My Free Weather 2.30

2009.11.06. 15:35

My Free Weather ismertetésKözeleg a hétvége, ideje végre kiszabadulni a természetbe, élvezni a napsütést, a friss levegőt! ...mondanám, ha nem néznék ki az ablakon és látnám milyen kellemetlen novemberi idő van. Ilyenkor még hazasétálni sincs kedve az embernek, és akkor még ki tudja milyen idő lesz a hétvégén. Lehet-e valami jóra számítani, vagy esetleg a vasárnap reggeli program már a hólánc felszerelése lesz? Egyáltalán? Fúj a szél? Hideg van most odakint? Köd van? Mire számíthatok hazafelé? Meg egyáltalán, mikor nyugszik a nap, sötétben kerülök már haza? Ilyen, és ehhez hasonló mindennapi kérdésekre ad választ a következő bemutatandó ingyenes programom.

A bevezető egyáltalán nem véletlen, pontosan ilyen kérdések kavarogtak a fejemben, amikor először rábukkantam erre a kis időjárás-állomás programra. Amennyire komolytalannak tűnik a feladata, annyira tisztességgel és komolyan látja el feladatát. Először is adjuk meg neki, hol vagyunk (meteorológiai mérőállomással rendelkező magyar városokat ismeri a program), illetve hogy majd alapvetően Celsiusban, vagy Farenheitben szeretnénk a mindenkori aktuális hőmérsékletet látni az óra mellett. Beállíthatjuk még a jelentés frissítésének időközét is, valamint utánanézhetünk, van-e friss verziója az alkalmazásnak.

A főablak amellett, hogy szerintem csinoska, nem mutat se nem kevesebbet, se nem többet, mint amennyit általában elvárhatunk, tehát kapunk hőmérsékletet, szélirányt és -erősséget, páratartalmat és látótávolságot kicsi kijelzőn, egy napszaknak, időjárásnak és holdfázisnak megfelelő ég-illusztrációt nagyban, valamint egy ötnapos időjárás előrejelzést időjárással, minimum-maximum hőmérsékletekkel. Két érdekesség: az illusztráció két alsó sarkában a napkelte és a napnyugta időpontját találjuk, illetve hogy a középső hőfok-kijelzés alatt kisbetűvel megjelenik, hogy a szél miatt a valós hőfokot mi hány foknak érzékeljük. A hőfokadatot a program becsukott állapotban is kijelzi az óra mellett a tálcán (sőt, az aktuális időjárás ikonját is megmutatja, ha rávisszük az egeret), ebből adódik hogy becsukott állapotából erre a hőfokra duplán kattintva kapjuk vissza a teljes ablakot is. A program természetesen az aktuális beállítástól függően tölti le az internetről az időjárás-adatokat, tehát ha unalmunkban szeretnénk megtudni, hogy mondjuk Tokyoban vagy Miamiben milyen az idő, ezt egy beállítással megtehetjük. A program csak angolul létezik, de ezt feledteti, hogy az adatok jelentős része rajzos formában jelenik meg, tehát a magyar kísérőszövegeket nem sűrűn fogjuk hiányolni.

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://www.myfreeweather.net/

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (MyFreeWeather 2.33) >


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr141504083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása