Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Unlocker 1.8.8

2009.11.26. 15:28

Unlocker ismertetésElőfordult már, hogy egy fájlt nem tudott törölni vagy átnevezni, mert a Windows szerint egy másik program használja? Vagy nem tudta a gépről lekapcsolni szabályosan a pendrive-ot, hasonló okokból? Az Unlocker segít kideríteni, hol a probléma, de megoldást is ad az orvoslására.

 

Az esetek legtöbbjében egy már bezárt, de le teljesen nem állt alkalmazás van a probléma mögött, vagy esetleg egy háttérben láthatatlanul megbújó folyamat, sőt, rosszabb esetben akár vírus is lehet. Persze a gyakorlottabbak megkereshetik, jó esetben meg is találhatják és le is állíthatják a jelenségért felelős programot, de ez egy átlagfelhasználónak nem egyszerű művelet. Ha ilyen fájlt találunk, akkor elég egy jobbegérgombos kattintás a fájlon, és a helyi menüből indítsjuk el az Unlockert!

Ekkor a program kiírja, hogy melyik alkalmazás "ragaszkodik" a fájlunkhoz, felajánlja, hogy leállítsuk azt (Kill Process). De ha ez nem lenne jó ötlet, mert még szükségünk van a futó alkalmazásra, akkor a bal alsó sarokban megadhatjuk, mit szeretnénk a fájllal tenni, törölni (Delete), átnevezni (Rename), áthelyezni (Move) vagy átmásolni (Copy). Ha törölni, átnevezni vagy áthelyezni szeretnénk a programot, akkor a program rákérdez az új helyre/névre (kivéve persze a törlést), s az alkalmazás bezárása, vagy erőszakos leállítása (Kill process gomb) után azonnal megteszi a kért műveletet. Amennyiben másolásról van szó, ugyanúgy meg kell adni a cél helyét/nevét, de a művelet azonnal elindul.

A program használata nagyon egyszerű, és bár kizárólag angol nyelvű, mégsem igényel komoly angoltudást, amint az a leírásomból is kiderül.

Értékelés: Egészen jó, de lehetne még jobb.

A program honlapja: http://ccollomb.free.fr/unlocker/

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítést nem igénylő változat)

A program legutolsó frissítését itt találod (Unlocker 1.8.9) >


 
szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: unlocker

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr371554059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása