Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

1848

2009.11.29. 11:30

1848 ismertetés1848 március 15. Van-e magyar, aki ne tudná, ez a dátum mit jelöl? Ha azt mondom, Bem, Klapka, Görgey vagy éppen Haynau, valószínűleg mindenki tudja, a 48-49-es szabadságharcról beszélek, sokaknak talán még ütközetek, helyek és dátumok is beugranak. Természetesen én is tanultam az iskoláim alatt ezt az időszakot, de bevallom, a részletekről már nem tudnék ötösre felelni. Arról meg, hogy konkrétan mi volt az ütközetek konkrét lefolyása, a csapatmozgásokról, az erőviszonyokról pedig már csak nagyon halvány elképzeléseim vannak. Ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül, ugyanis 2005-ben az Oktatási Minisztérium megbízásából történelmi hűségű játék készült a szabadságharcból.

Az előző játékkal a jövőbe utaztunk, most azok örülhetnek, akik szeretik újraélni a múltat, s ha lehet, még egy kicsit jobbítani szeretnének a dicső múltunkon. A tegnapihoz hasonlóan ez is egy körökre osztott stratégia, tehát aki látványos és gyors akciókra számít, azok most kicsit hoppon maradnak, de aki szereti a történelmet és az okos mérlegelést, az dörzsölheti a markát. A játék azon túl, hogy igényes mind külsejében, mind tartalmában, és sok-sok történelmileg hiteles infóval látja el az érdeklődőt, még ráadásul ingyenes is, és természetesen magyar nyelvű.

Nem szeretném a játéktól elvenni az időt, a küldetések között a legelső egy oktató jellegű, ezt érdemes végigcsinálni, de a program honlapján is található egy részletes leírás, ha valaki elakadna. Sajnos ez a honlap már erősen "kopik", részei már a 48.hu-ra mutat, ami már nem az eredeti project tulajdonában van, pedig szerintem kár érte. Hiába lassan 5 éves a program, mégis jól fut, élvezhető, és a történelmünk egy részét mutatja be, kár lenne veszni hagyni.

Jó játékot! A hazáért és a szabadságért előre!

A program honlapja: http://48.sulinet.hu/

Direkt letöltés: innen


 

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: 1848

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr481560431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása