Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

xp-AntiSpy 3.97-3

2009.11.30. 09:50

xp-AntiSpy ismertetésAki már akár egy tűzfal-alkalmazás, akár egy hálózati forgalom-monitor segítségével a rendszerének internetes adatcseréjét, az tudja, hogy böngészés, fájlletöltés, üzenetküldés nélkül is hajlandó a Windows olyan információkat küldeni a Microsoftnak, vagy letölteni dolgokat kérdés nélkül, amibe nem biztos hogy beleegyeznénk. A legnagyobb forgalmat a frissítések szokták okozni, de erre kisebb mértékben a Media Player is hajlamos. De van még az alap Windowsban sok olyan szolgáltatás is, ami több bosszankodást okoz, mint hasznot, pl. a Microsoft Messenger, a hibajelentések, egyéni használatra a fájlindexelés. Ezek megléte néha csak idegesítő, de sokszor lassítja is a rendszert.

 

Az xp-AntiSpy segítségével ezeket a szolgáltatásokat, és még sok mást is kikapcsolhatunk. Csoportokba szedve találhatunk beállításokat a Media Player-rel, a hibajelentés küldésével, a hálózatkezeléssel, az Internet Explorerrel, a rendszerszolgálatásokkal, a Microsoft Messengerrel és más rendszerelemekkel kapcsolatban. A ki-bekapcsolásokat kijelölőnégyzetekkel tehetjük meg, ezek egy részének megváltoztatásához újra kell indítanunk a gépet. A programnak valószínűleg azok fognak legjobban örülni, aki még nem szabadultak meg a kőkorszaki Microsoft Messengertől, mivel a program segítségével pár kattintással egyszer s mindenkorra megszabadulhatnak tőle.

Van egy jó és egy rossz hírem. A program magyar változatban is elérhető, de csak egy kicsivel régebbi változat. Az újabb változatba főleg vista-s újítások-javítások kerültek, de mivel nem volt alkalmam a régebbi verziót Vistán, ezért kérem, akinek tapasztalata van ebben, az jelentse, hogyan fut a régi verzió az új rendszeren, magyarul! Köszönöm!

Értékelés: Egy próbát megér, de van még mit javulnia.

A program honlapja: http://xp-antispy.org/

Direkt letöltés: innen (magyar verzió) vagy innen (angol verzió, 3.97-6)


 
szerintem: (2/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: xp antispy

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr141562585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása