Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

JAlbum 8.5.3

2009.12.01. 13:34

JAlbum ismertetésHol vannak már azok az idők, amikor fényképészt kellett egy rangosabb családi eseményhez hívni? Ma már szinte bárkinek a rendelkezésére áll minden eszköz, hogy minden kedves pillanatot megörökítsen, és megossza családjával, barátaival vagy akár az egész világgal. A digitális fényképezőgépek már elérhető áron kaphatóak, az egyszerűbbektől a profibbakig, de már mobiltelefont se kapni nagyon beépített optika nélkül. Az internet pedig összeköti az embereket akkor is, ha hatalmas fizikai távolságban vagyunk szeretteinktől. A képeket legkézenfekvőbb módon az interneten oszthatjuk meg velük, honlapot regisztrálni már laza 5 perces teendő. De nem mindenki ért a weboldalak létrehozásához, de még a profik sem feltétlenül kézzel állnak neki sok tíz, száz vagy akár ezer képből álló galériák készítésének. Ha ízléses, ám nem hivalkodó, kezelhető képtárat akarunk készíteni, rövid idő alatt, akkor bízzuk a feladatot a JAlbumra!

Az alkalmazás nagyszerűen megbirkózik rengeteg képpel is, akár egyben, akár csoportokra bontva szeretnénk kezelni őket. Nem kell mást tennünk, mint telepítés és futtatás után a főablakba húzni a képeinket, nevet és leírást adni a galériának, utána tetszőleges sorrendbe, vagy akár mappákba húzva elrendezni őket. Amellett hogy mind a mappákat, mind a képeket leírással láthatjuk el, a program tartalmaz egy egyszerűbb képszerkesztőt, amivel az általánosabb problémákat kiigazíthatjuk: eltüntethetjük vele a vaku okozta piros nyusziszemeket, élesíthetjük a képet, világosabbá/sötétebbé tehetjük, kiegyenesíthetjük, vághatjuk vagy éppen feliratozhatjuk a fotókat. A szerkesztés-rendezgetés részletein és az album finombeállításain nem szeretnék most elidőzni, erénye az alkalmazásnak, hogy magyar nyelvű felülettel is rendelkezik, tehát az eligazodás ezek közt nem lesz nehéz, tessék kísérletezni!

Ha végeztünk az album összeállításával, akkor a "Bőr és stílus" panelen válasszuk ki a megjelenítésre szolgáló kinézetet, ezekről a program előképet is ad. Ha elégedettek vagyunk az egyikkel, akkor jön az album elkészítése. Az eredmény egy vagy több weboldal, és a hozzá tartozó fájlok (képek, grafikai elemek, stíluslapok, stb), amit egy böngészőben tudunk megnézni. Ha szeretnénk még kicsit csiszolni a finombeállításokon, akkor az album készítésekor lehetőség van arra, hogy csak a változásokat készítse el a program. Ha tetszik a végeredmény, akkor már tölthetjük fel a weboldalunkra a fájlokat.

Persze van, aki itt akad meg, mert kicsit idegen tőle ez az egész weboldal-regisztráció. Rájuk is gondoltak a készítők, a program honlapja egyben ingyenes galéria-tárhely is, egy rövid regisztráció után nem kell törődnünk a feltöltés részleteivel sem, elég csak megadnunk az alkalmazásban a nevünket és a jelszavunkat, s a program gondoskodik, hogy a fiókunkba automatikusan feltöltse az egész galériát.

A program kezelhetősége, nyelvi támogatása, tudása és bővíthetősége miatt igen népszerű, sőt, már-már szabvánnyá vált, nem véletlen, hogy sokan készítenek hozzá igényes, egyedi galériákat, ingyen is, fizetőset is. Érdemes körülnézni a program honlapján, hátha találunk olyat, ami nincs az alapcsomagban, de nekünk jobban tetszik. Azt hiszem a cikkből már többször kiderült, de azért elmondom, hogy a program magyartudására nem lehet panasz.

Értékelés: Kihagyhatatlan! Töltsd le most!

A program honlapja: http://jalbum.net/

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (JAlbum 8.7.2) >


 
szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: jalbum

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr221566203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása