Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Sumatra PDF 1.0.1

2009.12.16. 10:15

Sumatra PDF ismertetésVolt már szó az Adobe PDF formátumáról, mint ismert, és általánosan elfogadott, mindenféle nyomtatható dokumentumot hitelesen megjelenítő szabványról. Ha PDF, akkor mindenkinek az Adobe Readere, vagy régebbi nevén az Acrobat Reader jut eszébe. Ez a dokumentum-olvasó mára már azon túl hogy tudása jóval meghaladta azt, amivel egy átlagfelhasználó valaha is ki tudna használni, de ez telepített méretében, sebességében és sajnos internetes sebezhetőségében is meglátszik. Ideje, hogy valami olyanra váltsunk, amivel a dokumentumolvasás és -nyomtatás olyan gyorsan megy, mint régen.

Volt már szó az Adobe PDF formátumáról, mint ismert, és általánosan elfogadott, mindenféle nyomtatható dokumentumot hitelesen megjelenítő szabványról. Ha PDF, akkor mindenkinek az Adobe Readere, vagy régebbi nevén az Acrobat Reader jut eszébe. Ez a dokumentum-olvasó mára már azon túl hogy tudása jóval meghaladta azt, amivel egy átlagfelhasználó valaha is ki tudna használni, de ez telepített méretében, sebességében és sajnos internetes sebezhetőségében is meglátszik. Ideje, hogy valami olyanra váltsunk, amivel a dokumentumolvasás és -nyomtatás olyan gyorsan megy, mint régen. A program rettentő pici, még egy floppira is ráfért volna, ráadásul nem csak telepíthető, hanem hordozható, egyetlen futtatható fájlból álló verziója is letölthető. Ennek megfelelően villámgyorsan indul, és tudja, ami egy átlagos felhasználónak egy PDF-olvasó alkalmazás kell: PDF dokumentumot jelenít meg, lapozhatóan, nagyíthatóan, kicsinyíthetően, eredeti méretben, teljes oldalszélességben vagy -magasságban, folyamatos, egy- vagy többoldalas kijelzésben, elforgathatóan, akár teljes képernyőn is. És természetesen kezeli a PDF könyvjelzőit, a tartalom pedig nem csak kereshető, de kimásolható is. És hozzá kell tennem, nagyon udvarias program, mivel teret ad a konkurrenciának is: a fájl menüből megnyitható az aktuális PDF az Adobe Readerben is... ha valaki az extrákat hiányolná. És tulajdonképpen a leírásom ennyi is lenne, hiszen így kerek egész ez a kis program. De azt még hozzá kell tennem, hogy tud magyarul, tehát a kezelésért sem érheti kritika az alkalmazást.

A program rettentő pici, még egy floppira is ráfért volna, ráadásul nem csak telepíthető, hanem hordozható, egyetlen futtatható fájlból álló verziója is letölthető. Ennek megfelelően villámgyorsan indul, és tudja, ami egy átlagos felhasználónak egy PDF-olvasó alkalmazás kell: PDF dokumentumot jelenít meg, lapozhatóan, nagyíthatóan, kicsinyíthetően, eredeti méretben, teljes oldalszélességben vagy -magasságban, folyamatos, egy- vagy többoldalas kijelzésben, elforgathatóan, akár teljes képernyőn is. És természetesen kezeli a PDF könyvjelzőit, a tartalom pedig nem csak kereshető, de kimásolható is. És hozzá kell tennem, nagyon udvarias program, mivel teret ad a konkurrenciának is: a fájl menüből megnyitható az aktuális PDF az Adobe Readerben is... ha valaki az extrákat hiányolná.

És tulajdonképpen a leírásom ennyi is lenne, hiszen így kerek egész ez a kis program. De azt még hozzá kell tennem, hogy tud magyarul, tehát a kezelésért sem érheti kritika az alkalmazást.

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://blog.kowalczyk.info/software/sumatrapdf/index.html

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

2 komment

 

Címkék: sumatra pdf

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr251601290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

webmixer 2010.12.11. 20:26:54

Most vagyok először az oldaladon
Hatalmas nagy gratula.
A Sumatraról pedig annyit hogy nagy hiánya az, hogy nem lehet kijelölni/másolni a szöveget.

Tigris 2010.12.11. 22:20:19

Szia, hatalmas nagy szégyenkezés közepette köszönöm a kedves szavakat, ugyanis mostanában gyakorlatilag nem frissítettem az oldalt… Hogy miért, az egy hosszú történet. A Sumatra-val kapcsolatban viszont jó hírem van: lehet szöveget másolni benne, igaz, nem könnyen. CTRL-egérkattal kijelölsz egy téglalap alakú területet, amin belüli szöveget a CTRL-C-vel ki tudod másolni. Remélem segítettem.
süti beállítások módosítása