Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Mario Forever 4.4

2009.12.24. 18:24

Mario Forever ismertetésSzerintem olyan gyerek nincs, aki ne ismerné Mariot, az olasz ősökkel bíró, köpcös, bajszos brooklyni vízvezetékszerelőt, aki a számítógép-játékok egyik első és a mai napig is az egyik legnépszerűbb figurája. Az 1985-ben kiadott játékot egy rajongó újraírta, PC-re, hogy ingyenesen minél több gyerekhez és felnőtthöz jusson el. Most mi is eljuthatunk Csiperke királyságba, ahol a gonosz Bowser rabságából kiszabadíthatjuk Barack hercegnőt.

Hősünknek jobbról balra haladó helyszíneken ugrálva kell mindenféle akadályt leküzdenie, az ellenségekre ráugorva, rálőve, vagy egyszerűen átugorva kivédeni őket. A helyszíneken mindenféle emelvényeket is találunk, csöveket, amikbe belemehetünk, falakat és dobozokat, melyeknek nekiugorva kibonthatunk, és ha szerencsénk van, pénzt vagy mindenféle extra varázstárgyakat találhatunk.

A feladat egyszerűnek tűnik, mégsem az, még azokat is a számítógép elé ülteti, akiket amúgy nem vonz ez a féle szórakozás, hogy aztán akár órákig küzdjenek a legnyakatekertebb pályákkal. Az egyszerű, de mégis nagyszerű játékmenet és a bájos grafika sikerét jellemzi, hogy bár a játék lassan 25 éves múltra tekint vissza, a mai napig születnek új részek, feldolgozások.

Telepítéskor vigyázzunk arra, hogy a program szeretne egy teljesen haszontalan Mario Forever toolbart telepíteni, ezt meggátolhatjuk, ha az első Install Mario Forever Toolbar opciót töröljük. Sajnos a játék nem tud magyarul, de ez csak egy felnőttnek okozhat gondot, a gyerekek rögtön el fogják találni, mit hogyan kell csinálni. Azért a kezelhetőség kedvéért egy tippet mégis adok. A játék alapvetően angol billentyűzetre lett írva, ezért az Options menüpontban a Controls alatt állítsuk át az ugrásra és akcióra kijelölt Z/X billentyűkiosztást, lévén hogy magyar billentyűzeten a két gomb nem esik igazán kézre.

A program honlapja: http://www.softendo.com/

Direkt letöltés: innen


 

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: marioforever

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr971619316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása