Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

TeraCopy 2.12

2010.01.22. 16:13

TeraCopy ismertetésGondolom mindenki találkozott már a repkedő lapokkal a fájlok másolása közben, amikor a folyamatot reprezentálandó egy csík is végigfut az animáció alatt. Aki így szokott másolni, az biztos belefutott már abba is, amikor nagy nehezen összeválogatott jónéhány fájlt, mondjuk kiválogatta a jó képeket magának, aztán a másolás közben derült ki, hogy mondjuk nincs elég hely a célmappában, mondjuk mert betelt a pendrive. Vagy lehet, hogy menet közben észrevette, hogy erősen fogy a hely, de már nem tehetett semmit. Ilyenkor a másolás leállt, és persze némi helycsinálás után lehetett megint újra kiválogatni a másolandó fájlokat. Ráadásul a másolás is elég lassúnak tűnt. Most ezen az áldatlan állapoton javítunk, a TeraCopy segítségével.

A program szerényen meghúzódik a rendszerben, tulajdonképpen csak akkor fogunk vele találkozni, ha másolunk, vagy áthelyezünk fájlokat: önmagában nem is tudjuk használni, csupán a Windows vagy akár a Total Commander/Unreal Commander másolási/áthelyezési funkcióját tudja átvenni. Ezt viszont profi módon. A commanderek használóinak ismerős lehet, hogy probléma (már létező fájlnév, íráshiba, stb.) esetén a program rákérdez, hogy mit tegyen, majd a hiba elhárítása után megkísérli a folytatást. Amiért a commander-pártiaknak is érdemes használniuk, az az, hogy a másolásnál a program analizálja, hogy mit szeretnénk másolni és hová, ennek megfelelően egy kicsit máshogy, kicsit hatékonyabban működik, mint a Windows beépített és közel egy évtizede változatlan módszerei. Ez teszi lehetővé, hogy a másolás/áthelyezés a szokásosnál gördülékenyebb, gyorsabb tud lenni, mint amivel eddig találkoztunk. Sőt, azt is beállíthatjuk, hogy a művelet után az eredményt ellenőrizze, hogy biztosra menjünk.

Elérkeztünk a program egy hátrányához: nincsen magyar nyelvű kezelőfelülete a programnak. Viszont az elvégzett egyszerű művelet miatt ez nem fog nagy problémát okozni, csupán néhány felirattal fogunk a gombokon találkozni, s jelentésüket már lehet, hogy ismerjük is már. A program alapvetően ingyenes, szerényen sugallja, hogy fektessünk be a Pro változatba, ami kevéssel tud többet, mint az ingyenes, ám ez a 'terelgetés' egyáltalán nem tolakodó, tehát a feladatra egy szinte teljes értékű programot kapunk.

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://www.codesector.com/teracopy.php

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítést nem igénylő változat)


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (1/5)

Szerző: Tigris

2 komment

 

Címkék: teracopy

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr371693008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gipszfej 2010.01.24. 21:55:06

Üdv Néked Tigrincs!

Csak nem oly régóta akadtam rá erre a helyre.
Néhány javaslatom volna egyes kategóriákra, hiszen vannak alapprogramok, melyeket sokan használnak, de itt nem találni őket. Hogy őszinte legyek, lustaságból, de jó is lenne, ha a máshol népszerűek itt is megjelennének, így egy csokorban lennének és kész.
Ha örömmel veszed néhány ötletemet, itt szívesen várom soraid.
Addig is: minden jót!
Üdvözlettel: gipszfej

Tigris 2010.01.24. 22:02:51

Hali gipszfej, kösz a kommentet! Örülök minden javaslatnak, kritikának. Kíváncsi vagyok, mely programokra gondoltál, igen, várom az ötleteidet!
Kösz a jókívánságokat, és neked is minden jót!
süti beállítások módosítása