Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

POP Peeper 3.6

2010.02.01. 13:53

Kicsit elkeserít, hogy a már ismertetett e-mail-ellenőrző kisalkalmazás, a PopTray fejlesztése leálltnak tűnik, pedig a Google Wave és a közösségi weboldalak mentén ismét fellendülni látszik az üzenetküldés, mint kommunikációs forma. Ezért kerestem egy olyan alkalmazást, ami a mai napig fejlesztés alatt áll, folyamatosan modulokkal bővül, tehát vannak tartalékai, amellett, hogy eleve egy rátermett program a feladatra. A választásom erre a kis "leselkedőre" esett, mivel képességei túlmutatnak a PopTray lehetőségein. Lássuk, miben jobb a program az elődjénél!

Első nekifutásra sok hasonlóság van a két program között, a PopTray-hez hasonlóan a Pop Peepernél is be kell állítanunk egy vagy több e-mail postafiókot, melyet szabályos időközönként ellenőrini fog a program. Itt is kapunk listát a beérkezett levelekről, igaz, itt nem füles csoportosításban, hanem egy lenyíló menü határozza meg, mit látunk. Ugyanúgy megnézhetjük a levelek tartalmát, olvasottnak jelölhetjük, vagy épp törölhetjük, akár csoportosan is az e-mailjeinket.

A program a PopTray-jel ellentétben alapból kezeli a webes felületű e-mail szolgáltatók leveleit, nagyobb szolgáltatók esetében a beállításokat is megpróbálja kitalálni. Sok gond szokott lenni a GMail-es fiókommal, ezt a Pop Peeper nagyon könnyedén és automatikusan lekezelte. A már ismertetett alternatívával ellentétben ebben levelezőprogram nélkül tudunk e-maileket írni is, vagy meglevőkre válaszolni, tehát a program egyben egy mini levelezőkliens is. Korrekten kezeli az Unicode/UTF-8-ban kódolt leveleket, a linkeket, a szövegformázást, a mellékleteket és a képeket is, ez mindenképpen kellemes plusz.

További előny, hogy jónéhány modul is tölthető le a programhoz, köztük rengeteg értesítő plugin, mely a programból alapesetben hiányzó beérkező üzenetekről értesítő felugró ablakot pótolja, rengeteg letölthető formában.

A programnak, bár valahogy a sok-sok technikai előnye ellenére nem sikerült elhódítania engem a PopTray-től, de mivel nem tudom észérvekkel megindokolni, ezért azt kell mondanom, hogy ez valószínűleg az én ízlésem. Ugyanakkor minden oka megvan rá, hogy bárki mást megnyerjen magának, mivel tudásban, külsőben, sokmindenben egy jól megírt program. Na jó, a fordítása néhány helyen biceg, főleg a modulok és az újabb funkciók környékén, de ez érthető. Nem szívesen kötnék bele, mert nagyon keresnem kéne az indokokat, inkább azt mondom, hogy mégis nagyszerű kis program ez, érezhetően többet tud, mint a PopTray.

Értékelés: Kihagyhatatlan! Töltsd le most!

A program honlapja: http://www.poppeeper.com/

Direkt letöltés: innen (a Download Now linkre kell kattintani)

A magyarítás letölthető: innen (jobb katt és mentés másként... De aki nem akar szenvedni vele, az automatikuan is letöltetheti a programmal: Options menü, Set options, Language lenyíló menü, Download..., itt ki kell keresni a magyar nyelvet, majd OK. Az új nyelv beállításához újra kell indítani a programot!)

A program legutolsó frissítését itt találod > (WebMail plugin frissítés, a program mappájában a WebMail.dll fájlt kell a letöltött zip-ben levővel felülírni!)


 
szerintem: (5/5)
szerintetek: (2/5)

Szerző: Tigris

7 komment

 

Címkék: pop peeper

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr41718809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gfs22 2010.02.05. 09:47:24

"Nem szí­ve­sen köt­nék be­le, mert na­gyon ke­res­nem ké­ne az in­do­ko­kat"

Azért csak belekötök, mert nem tudja amit a poptray: szabályok alapján megjelölni vagy közvetlenül a szerverről törölni a nemkívánatos leveleket.

Tigris 2010.02.05. 10:01:26

Szabályokat valóban nem tud, de sajnos a PopTray-nél nincsenek igazán felhőtlen tapasztalataim a témában, de ez inkább általában az e-mailek baja, nem a kliensé. Egészen konkrétan arról van szó, hogy a szerverem (saját domainem van, aminek saját levelezőszervere van) sokszor tévesen jelöl spamnek egy levelet, ilyenkor a PopTray is kukázná a levelet. Ha egyenként kell átnéznem a szabály szerint szűrt leveleket, akkor mindegy, hogy szűrök vagy sem. De hangsúlyozom, ez megint csak személyes tapasztalat, ettől még másnál jól beválhat.
Viszont a szerverről való törlést cáfolni tudom, közvetlenül a szerverről törli a levelet, ha törlöd. Vagy a törlésnél a szabályok alapján való törlést értetted? A fenti példámra visszatérve az kifejezetten káros lenne, ha valami olyat törölne rögtön a szerverről, amiről utólag kiderülhet, hogy tévesen volt spamnek jelölve...

A szabályoknak amúgy volna más értelme is, pl. hogy szabályok alapján csak bizonyos leveleket töltsön le, de ilyet sajnos nem tud.

Sebaj, ha találok egy még jobb hasonló programot, vagy ha más talál, és szól nekem, akkor tutira írni fogok róla! Addig is: két e-mail ellenőrző már van a blogon.

Tigris 2010.02.05. 10:03:03

Ja, és tessék bátran lepontozni ezt, és felpontozni a PopTray-t! Győzzön a jobbik!

gfs22 2010.02.05. 17:41:35

"agy a törlésnél a szabályok alapján való törlést értetted? "

Igen erre gondoltam. Én e-mail címre, és tárgy mezőben előforduló bizonyos karakterekre vagyok rászűrve, hogy automatikusan jelzés nélkül törölje a szerveren a levelet, úgy hogy ne is tudjak róla :) Ezért nekem még mindig a poptray a nyerő!

Tigris 2010.02.05. 19:27:35

Értem. Ebben a PopTray valóban erősebb. :)

Joey Greco 2012.02.04. 23:22:49

Vmiért nekem sem mukodik már sem a hotmail sem a gmail.. vkinekmegoldás ? :$
süti beállítások módosítása