Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

A Windows-sorozat eddigi talán legnépszerűbb tagja az XP volt, melyet a Microsoft próbált leváltani a Vistával, s most a Windows 7 a legújabb trónkövetelő. A Vista nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, s bár a 7-es szépen lassan kezdi átvenni az XP helyét, sokan még mindig úgy érzik, nem győzte meg őket egyik új verzió sem. Mégis, sokan szívesen megnéznék, milyen is az az Aero felület, amit lehet utálni, lehet szeretni, egy biztos, a Windows kezelőfelületét radikálisan átalakította. Aki ragaszkodik az XP-jéhez, mégis szeretné kicsit csinosítgatni, annak most lehetősége nyílik néhány grafikai elemet az XP-jébe illeszteni a következő kicsi és telepítést nem igénylő programokkal.

Az XP "vistásítására" már sokan vállalkoztak, több-kevesebb sikerrel. Az egyik leghíresebb programcsomag, mely összegyűjti a "ráncfelvarráshoz" szükséges programokat, az a Seven Transformation Pack, melynek stabil elemei Lee Matthew Chantrey programocskái. A négy önálló, telepítés nélkül is futtatható programból álló alkalmazás-család mindegyike az Aero felület egy-egy elemét valósítja meg.

  • A ViStart a Vista start-menüjét utánozza annak látványelemeivel együtt.
  • A ViGlance használatával a programjaink egy ikonnal fognak csak megjelenni a tálcán (több ugyanolyan programnál együtt, csoportosítva), viszont ha föléjük megyünk egérrel, akkor minden ablakról egy előnézeti képet kapunk.
  • A ViSplore az aeros Explorert, azaz az intézőt cseréli le a vistás megfelelőjére. A keret átlátszó, s a navigációban használt újítások is működnek benne. Ha az óra mellett a program ikonján a jobb egérgombbal kattintunk, akkor a "Default File Manager" beállítással ezt az aeros explorert állíthatjuk be alapértelmezett fájlböngészőnek.
  • A ViOrb az egyik legegyszerűbb feladatot látja el: a Start menü indítógombját cseréli le a Windows-zászlós kör alakú gombra.

Ugyan a program nem rendelkezik magyarítással, mégis, mivel gyakorlatilag egyszerű feladatot ellátó programokról van szó, ezért sok dolgunk nincsen vele, angoltudás nélkül is egyértelmű a használatuk.

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A fejlesztő honlapja: http://lee-soft.com/

A termékoldalak:

A letöltések a termékoldalakon található fekete download gombra kattintva érhetőek el.


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr591827495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lalolib 2010.03.11. 18:12:26

A csomag egyik legértékesebb darabja, a ViGlance sajnos néhány programmal ütközik. Ahogy én észrevettem főleg a Java alkalmazások nem szeretik.
süti beállítások módosítása