Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

A filmkészítés mára már nem a gazdagok kiváltsága: egy olcsóbb videókamera vagy akár mobiltelefon birtokában mindenki nekiállhat a filmezésnek, hiszen a nyersanyag már nem olyan macerás, mint régen. Digitális formában rögzített anyagokat könnyedén a számítógépre vihetjük, könnyen reprodukálható, és a legtöbb háztartásban megnézhető formára: DVD-re írhatjuk. Igen ám, de a film felvételekor nem mindig sikerül mindent a legjobb időben és helyen felvennünk, egy jobb történet és dramaturgia megköveteli, hogy filmünket szerkeszteni is tudjuk. A különleges trükkökhöz is szükségünk lesz egy video-szerkesztő programra, olyanra, mint a most következő két program.

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Frissítés 2010. 03. 12.

2010.03.12. 10:01

Elnézést kérek az olvasóktól, a tegnapi nap technikai okokból nem volt alkalmam cikket írni, de a frissítés nem marad el. Sőt, tegnap délelőtt futottak be a K-Lite csomag új darabjai, amit ma szerencsém van betenni a frissítések közé. A szokásos Spybot frissítés mellett pár nagyobb program is átesett egy kis csiszolgatáson, végleges lett a korábban még béta állapotban levő Google Earth és megmozdulni látszik az eddig régóta állni látszó Unlocker-fejlesztés. A kedvenc webgaléria-készítő alkalmazásom, a JAlbum is javuláson ment keresztül, sőt még a tegnapi nap is kapott egy .1-es korrekciót, a fordítások frissítésen, néhány hibajavításon és kezelési könnyítésen túl kapunk az új verzióval egy új galéria-sablont is. A heti második frissítés-listára a következő programok kerültek fel:

  • Google Earth 5.1.7938.4346
  • JAlbum 8.7.1
  • K-Lite Codec Pack 64-bit 3.3.0
  • K-Lite Codec Pack 5.8.0
  • Microsoft IntelliPoint 7.1
  • Orbit Downloader 3.0.0.3
  • SIW (System Information for Windows) 2010.0310
  • Skype 4.2.0.155
  • SpeedyFox 1.4.2
  • Spybot S&D frissítés 2010-03-10
  • Unlocker 1.8.9

20 éves a Photoshop

2010.03.10. 16:35

Ugyan a blogom ingyenes programokról szól, mégis van egy fizetős program, amiről még akkor sem fogok tudni lekattani, ha igazság szerint komoly pénzeket kellene kifizetnem. (Khm. Ezt most mindenki értse ahogy akarja.) Sokan szidják, sokan szeretik, egy biztos, hogy a neve ugyanúgy fogalommá, sőt nyelvtanilag meggyökeresedett, mint a Google. Ha látunk az újságban egy túl szép nőt, akin se ránc, se hurka, annak ellenére, hogy tudjuk, 50 éves, ráncos, lottyadt és hájas, akkor mindenki rávágja: "megfotosoppolták". A mára már az egyik legnevesebbé vált program a 11. verziónál jár (CS4) és idén február 10-én ünnepelte a 20. születésnapját.

Szerző: Tigris

7 komment

 

A Windows-sorozat eddigi talán legnépszerűbb tagja az XP volt, melyet a Microsoft próbált leváltani a Vistával, s most a Windows 7 a legújabb trónkövetelő. A Vista nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, s bár a 7-es szépen lassan kezdi átvenni az XP helyét, sokan még mindig úgy érzik, nem győzte meg őket egyik új verzió sem. Mégis, sokan szívesen megnéznék, milyen is az az Aero felület, amit lehet utálni, lehet szeretni, egy biztos, a Windows kezelőfelületét radikálisan átalakította. Aki ragaszkodik az XP-jéhez, mégis szeretné kicsit csinosítgatni, annak most lehetősége nyílik néhány grafikai elemet az XP-jébe illeszteni a következő kicsi és telepítést nem igénylő programokkal.

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Halotti beszéd két remek programért. Ez is lehetne a címe a következő leírásomnak, melyben két audio alkalmazást mutatok be. Hogy miért halotti beszéd? Sajnos nemrég úgy döntött a programok fejlesztője, aki – ahogy a név is erre utal – egyben az AIMP zenelejátszó programozója is, hogy a további fejlesztést abbahagyja. Nagyon sajnálom a dolgot, hiszen két tényleg remek kis programról van szó, ami első látásra elnyerte a tetszésem. Az egyik a BonkEnc konkurrenciája, egy hang/zenekonvertáló program, a másik pedig a Windows beépített hangrögzítőjét váltja le, méghozzá olyan extra tudással, ami 2010-ben egy ilyen programból hiányzik.

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: aimp tools

Frissítés 2010. 03. 08.

2010.03.08. 13:40

Újra hétfő, újabb frissítések. Bár úgy tűnik, most sem történt semmi forradalmi a verziószámokat illetően, a háttérben néhány programban voltak jelentős változások. A Notepad++-ba új modul-vezérlőt tettek, ebből adódóan a plugin-fejlesztés várhatóan kicsit fel fog gyorsulni. A Circle Dock felhasználóinak is elkészült egy mélyreható frissítés, mely csak akkor működik jól, ha a régebbi változatot teljesen eltávolítjuk (mondjuk a Revo Uninstall-lal) a beállítások mentése után, majd úgy telepítjük az 1.5.5-ös verziót. És akkor itt a hétfői frissítés-lista:

  • Calibre 0.6.44
  • Circle Dock 1.5.5
  • CrystalDiskInfo 3.5.2
  • KeePass 2.10
  • Notepad++ 5.6.8
  • PicPick 2.2.3
  • Simple Port Forwarding 2.7.8
  • uTorrent 2.0.1 Beta 18408
  • xVideoServiceThief 2.3.5
süti beállítások módosítása