Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Ant Movie Catalog 3.5.1.2

2009.11.17. 14:43

Ant Movie Catalog ismertetésKépzeljük el, vége a munkaidőnek, hazaérve a vacsora után szeretnénk valami színvonalas szórakozással elütni az estét, mondjuk moziznánk a házi DVD-tárból. Jobbik esetben csak annyi a problémánk, hogy hirtelen azt sem tudjuk mink van, nincs kedvünk a több polcnyi, vagy - még rosszabb: hengerekben tárolt - filmhegyet, legfeljebb annyit tudunk, hogy valami kellemes, szinkronizált romantikus darabot néznénk meg... de hogy mit, arról gőzünk nincs. Rosszabbik esetben lelkileg felkészülünk egy filmre, ám a polc előtt állva döbbenünk rá, hogy hát igen... azt pár hete kölcsönadtuk - és már talán azt sem tudjuk kinek. És akkor lőttek a kellemes filmnézésünknek, marad a híradó, a sorozatok, vagy Benkő Dániel viaskodása az amazonokkal.

No ennek az áldatlan állapotnak szeretnék most véget vetni egy DVD katalógus-programmal. Annak ellenére, hogy roppant bonyolultnak tűnik a dolog a telepítés után, a helyzet nem olyan kritikus.

Először is, nem ússzuk meg, hogy egy délutánt rászánjunk, hogy feltöltsük az adatbázist a meglevő filmjeinkkel. Ám ez jóval egyszerűbb és látványosabb tevékenység lesz, mint sejtjük, hiszen csak beírjuk az eredeti címet (új film felvételekor mindig erre a mezőre ugrik a kurzor, egereznünk sem kell), majd Film menü/Információ kérése/Az internetről..., lustábbak rögtön üthetik az F6 billentyűt. Ezután a program egy hosszú listát ajánl, hogy honnan tud infókat szerezni a filmről (az egyszerűbb keresés érdekében az ablak tetején a language filter-rel - hogy ezt miért nem lehetett lefordítani??? - szűkíthetjük nyelv szerint a listát), majd a megfelelő kiválasztása után katt a Futtatás-ra. Hasznos infó azoknak, akik nem kerestek még filmekről infót: a keresésre én az All Movie Guide-ot és a Port.hu-t ajánlom, illetve esetleg az Amazon-t és az IMDB-t, utána érdemes a többivel próbálkozni. Itt még javíthatunk a néven, majd megkapjuk a talált ilyen nevű filmek listáját. Válasszuk ki a nekünk meglevőt, és ekkor a program megpróbál minden adatot letölteni a filmhez, az elérhető dolgokról, illetve a filmhez tartozó régi infókról listát is kapunk. A kijelölt adatokat a fogja az alkalmazás a mentéssel frissíteni, tehát itt még belenyúlhatunk a folyamatba. Ha minden jól ment, a program sok információt beszerzett és kitöltött helyettünk a filmről, amit mi még tovább bővíthetünk, szükség szerint.

Ha hosszadalmas, ám mégis hatékony munkával felvittünk minden filmet, akkor mentsük el az adatbázist (persze lehet menet közben is), és innentől már rendezgethetjük, kereshetünk benne, vagy akár kimutatást is készíthetünk belőle, többek közt táblázatos vagy weboldalas formában. Az hogy a keresést és a kimutatást milyen infók szerint és hogyan végezzük, erre nem térnék ki, hosszú lenne, de teljesen logikus a használata.

Van még egy hasznos funkció a programban, ez pedig a kölcsönzés-nyilvántartás. Persze nem film-kölcsönző szintű rendszerre kell gondolni, de egy baráti társaságot kezelni bőven elég. Felvehetünk ismerősöket, kiadhatjuk nekik, illetve ha visszahozták, visszavételezhetjük tőlük a filmjeinket, de amíg vissza nem hozzák a DVD-ket, s mi nem töröljük, hogy náluk van, addig a film neve felett ott lesz az infó, hogy igen, az most éppen házon kívül van.

Aki tud a sorok közt olvasni, már rájött, szintén egy magyarított programról van szó, aminek a hézagos fordításával voltak problémáim, de ez ne szegje kedvét senkinek, az alkalmazás így is remekül használható a logikus felépítése miatt.

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://www.antp.be/software/moviecatalog

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (Ant Movie Catalog 3.5.1.2 frissített!) >


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr461530949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása