Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Tippek és trükkök: Skype és Facebook modul a Pidgin-hezAz előző cikkem a Pidgin nevű üzenetküldőről szólt, melynek erőssége a sok üzenetküldő összefogása egy alkalmazásba. Telepítés közben kiderült, két, számomra fontos üzenetküldési módszer nincs az alapprogramba. A Pidgin remek bővíthetőségének köszönhetően ez kb. 5 percig okozott fejfájást, ennyibe telt hozzá a megfelelő modulokat megtalálni, a tippek és trükkök rovat első cikkeként ezeket mutatom be.

Facebook modul

A Facebookot kis hazánkban kevéssé ismerik, ismerősem java az IWIW-et, a MyVIP-et, vagy más hasonló magyar származású közösségi oldalt használják, és főleg az angolul tudók tagok a Facebookon. Az oldal kicsit más, mint a magyar megfelelői, de alapvetően ugyanúgy közösségépítésre szolgál, és ősz óta már magyarul is elérhető. Az IWIW-vel szemben van webes csevegési lehetősége, ha valaki használta már, akkor ez nagyon hasonlít a Google Talk-hoz. Ebből adódóan miért is ne lehetne használni a Pidgin-nel is? El is készült hozzá a Facebook bővítmény.

A program honlapja: http://code.google.com/p/pidgin-facebookchat/

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (1.6.5) >

 

Skype modul

A Skype az üzenetküldés egy nagy alakja, ha valaki olyan üzenetküldőt akar írni, ami több üzenetküldési protokollt támogat, mint a Pidgin, akkor a Skype integrálása a programba szinte kötelező... lenne, ha a Skype készítői ezt alapvetően nem nehezítették volna meg, saját programjukat védendő. A Skype-kommunikációt támogató Pidgin modulnak is szüksége van az eredeti Skype-ra, ennek telepítése nélkül a modul sem működik. A többi protokolltól eltérően ilyenkor a Pidgin a háttérben elindítja a Skype-ot, és azon keresztül kommunikálunk ismerőseinkkel; a Pidgin pedig csak az egységes felületet, a "kirakatot" adja a beszélgetéshez. Az híres-neves audio/video-kapcsolatot, ahogy a Pidgin-ről szóló cikkben is említettem, ilyenkor nélkülöznünk kell a Pidgin-en belül, de ettől még a Skype-ban közben elindíthatjuk ezeket anélkül hogy kilépnénk... de akkor meg miért a Pidgin-t használnánk csevegésre? Mindenesetre akik nem akarnak képben-hangban beszélgetni, azoknak jól fog jönni ez a modul.

A program honlapja: http://eion.robbmob.com/

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (Skype for Pidgin 02-03-2010) >


 

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: skype pidgin

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr271551688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása