Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

zzEPG 2.0 beta

2009.11.25. 17:23

zzEPG ismertetésLassan vége a munkaidőnek, sőt, a szerencsésebbek már otthonról nézik a blogomat. Hazaérve sokan szívesen a kanapéra, fotelbe dőlnek, jobbkézbe a TV-távirányító és már kezdődhet is a napi robot után az ujjtorna. Ha nincs konkrét elképzelésünk, hogy mit is nézzünk, akkor nincs más hátra, mint kapcsolgatni, végignézni, melyik adón mi van. Természetesen egyiken sincs semmi, tehát lehet újra végignézni mindent, aztán megint. Jobb lenne, ha tudnánk, a kedvenc csatornáinkon hol lesz valami jó film, akár több is, ami lehet hogy ütközik egymással. Persze műsorújságot nincs kedvünk átnézni, a teletextre várni kell, meg aztán minden csatornán meg kell keresni a műsort, a neten is több helyről kell összevadászni, mi lesz a tévében. Macera macera hátán, amikor legszívesebben csak bambulnánk. A dolgunkat megkönnyítendő készült a a most ismertetésre kerülő zzEPG.

A programnak több, akár egymással párhuzamosan, több ablakban futó módja is van, mind más szempontból ad tájékoztatást a futó programokról:

  • Egy csatornát szondázása, hogy mi az, ami jelenleg fut, és mi következik.
  • Több csatorna jelenleg is futó műsorainak listázása a műsor eltelt és hátralevő idejének ábrázolásával.
  • Műsorújság a napi műsorok adó szerinti bontásával.
  • A műsorkezdések idő szerinti felsorolása.

Beállíthatjuk az általunk nézhető csatornákat, csoportosíthatjuk őket, készíthetünk kedvenc szűrőket, ami alapján a műsorban ki lesz emelve, mi az, amiről nem szeretnénk lemaradni. Amennyiben TV-kártyánk van, a program képes vezérelni azt is, tehát ezen sem fog múlni, hogy adott műsort biztosan megnézzünk. Lehetőség van még arra is, hogy online TV/rádió adásokat fogjunk a programmal, de itt a kereskedelmi tévékre ne számítson senki, illetve sok más adó sem minden időpontban nézhető.

A program magyar, tehát nyelvi gondjai nincsenek, de mivel helyi műsorokra épül, ezért határon túl nincs sok értelme használni. Itthon viszont egy nagyon hasznos kis alkalmazás.

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://tvmusor.tv/ (új), http://zzepg.blogspot.com/ (régi)

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítést nem igénylő verzió)

A program legutolsó frissítését itt találod (zzEPG 2.6.2) >


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (5/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: zzepg

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr781552033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása