Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

System Information for Windows ismertetésSok programot ismertettem, ami azzal foglalkozott, hogy információt nyújtson arról, hogy gépünket hogyan lehetne gyorsabbá tenni. Viszont alapvetően a hardverről és a szoftverekről mindig csak annyit írt, amennyi az adott program használatához szükséges volt. Ha szeretnénk bővebb információt kapni mondjuk a BIOS-ról, vagy a hálózatról, esetleg a területi beállításokról, akkor csak a Windows belső eszközeire hagyatkozhattunk, amik sokmindent nem kötnek az orrunkra. Most itt egy program, amivel a gép szinte minden paraméterét, tulajdonságait deríthetjük ki.

Faszerkezetbe rendezve kaphatunk infót a gép szoftveres, hardveres és hálózati adatairól, még felsorolni is unalmas lenne, annyi kategóriában szolgáltat adatokat a SIW, jelentős részüket a programleíró adatbázis mélyéről, a registry-ből. Ebből a szempontból sokban hasonlít az eredetileg Aida néven futó, azóta már javarészt fizetőssé vált Everest nevű rendszerdiagnosztikai programra, bár szerintem a tudása kicsit szerteágazóbb.

Amivel többet tud az Everestnél, az az eszközei. Van köztük jelszóleleplező nagyító, amivel a jelszó-mezőben csillagokkal jelölt jelszavakat tudunk megnézni. Ha szükségünk van a gép hálózati azonosítójának, a MAC-címnek megváltoztatására, arra is találunk eszközt, de tesztelhetjük az internet-kapcsolatunk sebességét is. Van monitorteszt, de az alaplap BIOS-áról is készíthetünk mentést. Leállíthatjuk a gépünket egy másik eszközzel (bár erre már ismertettem egy jobb módszert, ez volt a PowerOff), vagy beállíthatjuk, hogy hálózati aktivitásra "ébredjen fel", azaz induljon el (Wake On LAN). Persze egy csokorba szedték a Windows beépített rendszereszközeit is, hogy ne egy tucat helyről kelljen levadászni: elérhető innen az eszközkezelőtől a képernyő-nagyítóig, az eseménynaplótól az ODBC adatbáziskapcsolat-beállításokig szinte minden.

Bár a program első látásra igen fapadosnak tűnhet, mégis rengeteg dolgot kiderít a gépünkről, és az eszközei is figyelemreméltóak. Mondanom sem kell, a programnak magyar nyelvű kezelőfelülete is van.

Értékelés: Egészen jó, de lehetne még jobb.

A program honlapja: http://www.gtopala.com/

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (SIW 2010.03.10) >


 
szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: siw

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr671553587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása