Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Readon Player 5.9.0.0

2009.12.02. 16:47

Readon Player ismertetésNagy sikert aratott a RadioSure nevű rádiós program és a róla szóló írás. Ez azt bizonyítja, hogy az internetes adások igazi alternatívái a földieknek, vidéken jelentősen több adó elérhető, ráadásul jó internetkapcsolat esetén a rádiónál megszokott bosszantó sistergés sincsen. Felmerül a kérdés, ha internetes rádióadás ilyen sok van, akkor miért nincs TV-adás. Jelentem, van. Sőt, nem csak különböző adók műsorát, hanem mozifilmek is elérhetők.

Ami a rádióban a RadioSure, az a TV-ben a Readon Movie/Radio Player. Ahogy a neve is mutatja, ez is alkalmas rádióadások vételére, de igazi erőssége az internetes TV-adásokban és igényre vetített filmekben (movies on demand) van. A telepítés után egy jelentősen nagyobb ablak vár minket, mint a rádiós alternatívában, ez részben a "mozivászon", részben a csatornalista és a felette elhelyezkedő kategória- és típuskeresőnek köszönhető. A csatornalista négy külön listára oszlik, ezek között a fülekkel válogathatunk: tévé-csatornák, rádió-csatornák, igényre vetített filmek és élő sportadások listája. A felette levő lenyílómenükkel szűkíthetjük a műsorkínálatot, választhatunk típus, sugárzó ország és besorolás szerint, illetve a két rádiógombbal megszabhatjuk, hogy a teljes listát vagy csak a kedvenceknek jelölt adókat akarjuk látni. Az eltérő adás-formátumok megnyílhatnak az eredeti ablak vásznán, vagy külön ablakban is, de általában mindkettőt lehet teljes képernyős módra váltani.

Sajnos a műsorok minősége igen eltérő, lehet találni teljes értékű komoly TV-csatornát is, ismétlődő tartalmat vagy gyenge minőségben sugárzott műsort, monoszkópot is, de van, hogy hiába próbálunk csatlakozni egy adóhoz, az éppen nem sugároz műsort. Magyar viszonylatban is van ilyen is, olyan is, a nagyobb, filmeket is sugárzó adóknál előfordul az is, hogy az egész nap nézhető adás egy mozifilm idején kikapcsol, természetesen kereskedelmi megfontolásokból. Tehát az internetes tévézés még kicsit a gyerekcipőben jár, ennek ellenére mindenkinek ajánlom, kicsit böngésszen a különböző adók között, mert ha nem is feltétlenül talál magának komoly értékekkel rendelkező tartalmat, szórakozást, újdonságot biztosan lelni fog. Egy jóbarátommal például jókat szoktunk mulatni a mi kultúránktól igencsak távol eső japán adókon sugárzott műsorokon és zenéken. A rossz hír, a program nyelve angol, de akinek a minimális angoltudása elég arra, hogy a kategóriák és az országok nevein kicsit eligazodjon, az így is hamar kiismeri magát az alkalmazáson.

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://www.readontech.com/

Direkt letöltés: innen

A program legutolsó frissítését itt találod (Readon Player 6.3.1.0) >


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

9 komment

 

Címkék: readon player

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr311569121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apacuka11 2010.05.11. 08:31:50

Haj Tigri!

A plugin-ekről tudnál valami kis infót
adni, mert látom van benne egy jó pár...

Tigris 2010.05.11. 15:27:09

@apacuka11: A plugineknek három csoportja van.
Az első a VLC plugin, ami egyfelől a pc saját codek-jei helyett a VLC codekjeivel játssza le a videókat, tehát egy kicsit zökkenőmentes lejátszást ígér, másfelől pedig ezzel a módszerrel lehet a lejátszott hang- és videoanyagot rögzíteni. Ilyenkor az állomások listáján a helyi (jobbegérgombos) menü alján megjelenik egy új lehetőség: a try to record with VLC, azaz hogy megpróbálja letölteni a VLC-vel a médiafolyamot. Persze ha az állomás éppen nem ad, vagy olyan védelem van rajta, akkor ez nem fog menni, de azért az esetek jó részében működik.
A következő, a kereséseket végző csoportba az Adult on demand, a Flash Game, a Movie on demand és a Music on demand tartozik. Ezekkel felnőtt filmeket, flash játékokat, mozifilmeket és zenéket kereshetünk, gyakorlatilag egy webes kereső, melynek eredményeit egy találati listában kapod meg, és ezeket rögtön meg is nyithatod.
A SopCast, a TVU és a PPStream különböző online tartalomszórással foglalkozó cégek, hasonlóak a YouTube-hoz, vagy a rádiós ShoutCast-hoz, csak éppen teljes műsorokat és filmeket szórnak. Ha az ezekhez tartozó plugineket telepíted, akkor a 3rd party TV/radio menüben a YouTube és a ShoutCast társaságában (ezek beépítettek) megjelennek a megfelelő menüpontok, s onnantól ezen szolgáltatások által sugárzott műsorok közt is keresgélhetsz, illetve nézheted műsoraikat.

Tigris 2010.05.11. 16:09:56

Ajaj, mi rosszat mondtam? :D

apacuka11 2010.05.11. 16:27:03

Semmi rosszat, jókat írtál,
csak ez jutott először eszembe.
Ma talán mociztál,hogy
tegnap raktad fel a frissítéseket?

Tigris 2010.05.11. 16:33:04

Ó, bárcsak mociztam volna, sajnos a moccos tavaly február óta beteg, azóta nincs pízem megcsináltatni… tudod, gazdasági válság, én meg nem akarok villogni, hogy bezzeg milyen jól megy nekem, hogy erre is fussa. :D
A frissítések alapvetően hétfőn és csütörtökön mennek fel, csak néha (khm…) közbejön valami, és csúszok vele. De kedden meg pénteken már nagyon furdal a lelkiismeret, az már a végső határidő, ha akkor rakom ki, akkor már mindent eldobok, hogy az meglegyen.
(Meg aztán azért is jó, hogy a népek sosem tudhatják, hogy mikor jönnek a frissítések, mert akkor nézik hétfőn is, kedden is, csütörtökön is, meg pénteken is. Meg szerdán is, hátha ez a csíkos kirakott valami leírást. Szóval folyamatos a forgalom. :) Na jó, persze ez vicc, de azért van némi alapja.)

apacuka11 2010.05.11. 16:49:38

Húú vazze azt hittem hétfő van...
Na meek legurítok egy sört erre az ijedségre...

Tigris 2010.05.11. 16:56:39

Ez ma egy ilyen nap. Én meg azt hittem, szerda van. :)

Tigris 2010.05.11. 17:16:12

Apropó, egy trükk!
Aki a Readon Player-t szokta használni, azzal előfordul az helyzet, hogy a program mindig olyan ablakban nyílik meg, aminek keskeny a lejátszórésze és az állomáslista része is. Ilyenkor az ember mindig átméretezi szélesebbre, aztán becsukja, az újraindítás után pedig megint lehet újra szélesre venni, mert a Windows nem menti el az átméretezett ablak új méretét.
A megoldás a következő: amikor becsukjuk az ablakot, akkor tartsuk nyomva a CTRL és a Shift gombokat, és úgy kattintsunk a jobb felső sarokban a keresztre! Ilyenkor a Windows megjegyzi az új méretet és a helyzetet is, akkor is, ha mondjuk épp teljes képernyős méretre vettük az ablakot. A trükk szépsége, hogy minden Windows-ablakban működik, jegyzettömbben, böngészőben, bárhol! Tessék kipróbálni!
süti beállítások módosítása