Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

PopTray 3.2

2009.12.21. 15:11

PopTray ismertetésHiába vannak azonnali üzenetküldő programok, hiába lehet már video-hívást is intézni az interneten, a mai napig legnépszerűbb kommunikációs forma az interneten az e-mail küldés. Az előbbiekkel szemben az e-mailnek az előnye és a hátránya is, hogy akkor is küldhetnek nekünk elektronikus levelet, ha akkor éppen nem vagyunk gép előtt, de megkapjuk, amikor átnézzük a levelesládánkat. Ugyanakkor folyamatosan figyelnünk kell a postaládát, ha egy beérkezett levélről azonnal szeretnénk értesülni. Ha több címünk is van, mondjuk egy céges és egy privát, akkor ez még macerásabb dolog. Persze sok e-mail kliens tudja figyelni a postaládánkat, de csak akkor, ha le is akarjuk tölteni a leveleinket, de mondjuk a munkahelyen nem biztos, hogy jó dolog, ha a privát levelezéseinket a cégessel keverjük, inkább csak értesítést szeretnénk, diszkréten. Sőt, lehet, hogy levélszemetet is kapunk, amiket eleve le sem szeretnénk tölteni, ezeket is hasznos lenne rögtön törölni. Ezekben a feladatokban segít a most következő program.

A PopTray egy olyan alkalmazás, ami több postafiókot is kezel, figyeli a bejövő leveleinket, előnézetet tud adni róluk, indítani tudja a levelezőprogramunkat, de ha kell, még levelet is tudunk írni benne, ha nincsenek nagy igényeink tőle, mint levelezőklienstől.

A program felületét praktikusan alakították ki: függőleges füleken a funkciókat (üzenet-ellenőrzés, fiókbeállítások, programbeállítások, szabályok és névjegy), vízszintes füleken pedig általában a beállított fiókokat találjuk. Az üzenetek fül alatt a beérkező üzenetek fejléceit láthatjuk egy listán, felette az egyes üzenetek kezelésére szolgáló, alatta pedig általános funkciókat találhatunk. A fiókok fül alatt állíthatjuk be az egyes levélcímhez tartozó paramétereket. A beállításoknál a programra vonatkozó általános dolgokat adhatjuk meg, akinél angolul indulna el a program, azok a Defaults szekcióban állíthatják át a nyelvet (Language) magyarra. A beállításoknál adhatjuk meg többek között a levelek figyelésének időközét, az alapértelmezett levelezőprogramot, a program hangjait, a kezeléshez használt billentyű- és egérgomb-kombinációkat. A szabályoknál mintákat adhatunk meg, amik alapján a program mondjuk megadott leveleket törölni fog, egy hanggal figyelmeztet minket, vagy éppen a törlést gátolja meg. Pl. ha a főnökünktől kapunk egy levelet, akkor azonnal szólaljon meg egy riasztó hangja, vagy ha olyan levelet kapunk, aminek a tárgyában a viagra szerepel, akkor automatikusan törölje. A program egyébként szolídan az óra mellett meghúzza magát és csak akkor értesít minket, amikor levelünk érkezett, illetve úgy viselkedik, ahogy azt beállítottuk.

Nálam a program hat postafiókot figyel folyamatosan a legkülönbözőbb beállításokkal. Letölthetők hozzá beépülő modulok is, amik a működést egészítik ki olyan funkciókkal, amit a program alapvetően nem kezel, de a kezeléséhez nincs szükség azt újraírni. Minden GMail-használónak ajánlom, hogy töltse le hozzá a GMail plugint, amivel a PopTray-t ráveheti, hogy a webes leveleit kezelje. Persze ilyenkor az extra funkciókról, csillagozás, cimkézés, stb. le kell mondanunk, de ez talán nem is várható el egy ilyen programtól.

Aki figyelmesen olvasta a cikket, az már tudja, hogy a program magyarul is tud, bővíthető (várhatóan hamarosan lesz hozzá Google Wave plugin is), és az erőforrásokkal is takarékosan tud bánni.

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://www.poptray.org/

Direkt letöltés: innen

GMail plugin letöltése innen


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (5/5)

Szerző: Tigris

1 komment

 

Címkék: poptray

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr641612133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gfs22 2010.02.05. 17:42:33

Ettől jobbat még nem találtam !!
süti beállítások módosítása