Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

AM-DeadLink 3.3

2009.10.31. 10:04

AM-DeadLink ismertetésVége a hétnek, sokan állnak neki a webet böngészni, s biztosan lesz, aki szomorúan tapasztalja, hogy az az oldal, amit korábban megjelölt, hogy majd később elolvassa, már nem létezik. Ugyan ez ellen nem sokat tehetünk, de ha időben értesülünk egy oldal megszűnéséről, akkor még talán a böngésző gyorsítótárából megmenthetünk valamit az elveszett infókból. De biztosan van, akinek sok kedvencek/könyvjelzők közé tett oldala van, akár több száz vagy több ezer, és nem szeretné feleslegesen őrizgetni a már megszűnt régi oldalak cimkéit. Tudom, hiszen nekem is egy egész "telefonkönyvem" van a sok-sok év alatt összegyűlt hasznos oldalakból, és néha jó lenne kiirtani belőle a szemetet. Erre egy nagyszerű kis eszköz az AM-DeadLink.

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: am deadlink

Subtitle Workshop 2.51

2009.10.30. 15:25

Subtitle Workshop ismertetésA következő program a felhasználók csak egy szűk rétegét érinti, viszont ők ennél jobb eszközt nem találnak sehol. Ez az alkalmazás filmek feliratozásában segít, legyen az feliratok fordítása, idő-korrekciója, vagy akár csak más formátumúra konvertálása, pl. azért, mert a kedvenc filmlejátszónk nem hajlandó elfogadni azt, amit mellé letöltöttünk. Önjelölt fordítók, vagy rétegfilmek rajongói is elkészíthetik egy film mellé azt a feliratozást, amit sehol nem találtak a neten, csak hogy az idegen nyelven nem értő barátok is élvezhessék a filmet.

 
szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

3 komment

 

Címkék: subtitle workshop

Autoruns 9.56

2009.10.30. 09:57

Autoruns ismertetésEgy rendszer-karbantartó programot szeretnké most bemutatni, a 'kicsi a bors, de erős' mottóval. Manapság jópáran kérdezgetik tőlem, miért lassú a Windowsom. Persze Mac-es barátom rögtön rávágná, hogy azért, mert nem Mac-et használunk, de ez nem ilyen egyszerű. A Windows alapvetően sokmindenre használható, de a használhatóságát különféle alkalmazásokkal tovább bővíthetjük - egészen addig, míg a rendszer egy agyondíszített karácsonyfára nem kezd hasonlítani. Ennek jellemző tünete a gép lassú indulása, ugyanis induláskor "válik képessé" mindenre, amire mi szeretnénk használni, s ezeket a funkciókat ellátó programokat mind így vagy úgy el kell indítani. Azért, hogy ne váljon túl lassúvá a gép, néha nem árt megnézni, mi történik a rendszerindításkor a géppel. Ennek egy nagyszerű eszköze az Autoruns.

szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: autoruns

XnView 1.96.5

2009.10.29. 15:22

XnView ismertetésIdáig még nem foglalkoztam képek nézegetésével, holott manapság a digitális fotózás elterjedésével ez is egy gyakori teendője egy számítógépet használónak. Mióta a PC-n megismertem, hogy mit jelent a jpg kiterjesztés, azóta pár képnézegetőt "elkoptattam" már, a GWS-től az azóta már óriássá nőtt Paint Shop Pro-n át az ACDSee-ig, a legutoljára akkor kerestem új alternatívát, amikor a fényképezőgépem nyers (CRW - Canon raw) képeit egyik képnézegető sem volt hajlandó korrekten megmutatni, a komolyabb fotóretus programok viszont nehézkesek voltak, ha több tucat képet kellett végigfutni azonnal. Kerestem, találtam, ez lett az XnView.

szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: xnview

Poweroff 3.0.1.3

2009.10.29. 10:14

Poweroff ismertetésMost egy szinte muzeális, hat éves programot szeretnék ajánlani, mely régisége és kicsisége ellenére, vagy épp ezért a mai napig jól használható. Talán ez a legrégebbi program, amit minden egyes újratelepítéskor feltelepítek a gépemre. A minialkalmazás elsődleges célja a számítógép azonnali vagy időzített lekapcsolása, újraindítása, vagy energiatakarékos módba kapcsolása. Nem szeretném meglovagolni a mostanában divatos "zöldhullámot", hogy spóroljunk az energiával, védjük a környezetet, stb. de kétségtelenül mind a Földnek, mind a pénztárcánknak jót tehet ez a picike, ingyenes program.

szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: poweroff

Frissítés 10. 29.

2009.10.29. 10:02

CCleaner 2.25.1025

Frissült a már ismertetett CCleaner nevű alkalmazás, 2.24.1010-es verzióról 2.25.1025-re, főleg Vistás és 64 bites javításokat tartalmaz.

Ugrás az ismertetőre >

A program honlapja: http://www.ccleaner.com/

Direkt letöltés: innen


 

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: ccleaner

süti beállítások módosítása