Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

AssaultCube

2009.11.14. 09:33

AssaultCube ismertetésÚgy tűnik, lassan szokássá válik, hogy hétvégenként ingyenes játékokat ajánlok, most sem lesz ez másképp. Amikor írni kezdtem a blogot, féltem tőle, hogy az ingyenes játék kategóriában csak sakkot, tetrist és "két piros pötty kerget egy kéket" tipusú játékot fogok találni. Persze nem mintha ezekkel bajom lenne, sőt, biztos vagyok benne, hogy ha találok egy tutti tetris-t, akkor mindenképpen be fogom tenni ide. De nem gondoltam volna, hogy ennyi jó játék ingyenes. Talonban van még pár igen remek darab, most már kezdek megnyugodni, hogy lesz jó darabig blogbavaló. No de térjünk át a mostani hétvégi mókára! Akinek ismerős az a főnévi igenév, hogy "csézni", az már kezdhet örülni. Akinek nem, de kedves emlékeket őriz gyerekkori számháborúkról, azok is le fognak szegeződni a gép elé a hétvégén.

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: assaultcube

RadioSure 2.0.872

2009.11.13. 13:58

RadioSure ismertetésNem tudom, ki hogy van vele, de én nem élhetek muzsikaszó nélkül. No nem kell megijedni, nem kezdek el nótázni, az előző mondatot szó szerint értettem, akár munka közben, akár pihenés alatt fontos nekem, hogy legyen valami háttérzaj, ha lehet, háttérzene. Ennek egyik módja, ha valaki magánál hordja kedvenc zenéit, amihez ragaszkodik, és azt hallgatja mp3-ban. De ha valaki nem szeretne foglalkozni a zenék műsorba állításával, szeretne változatos zenéket hallgatni, akkor adódik a lehetőség: hallgasson rádiót. Szerencsére az interneten már ezernyi adó sugároz, több tucat műfajban a beszélgetésektől a legkülöncebb rétegzenékig. Az már csak egy plusz, ha hallunk egy jó zenét, és rögtön rá tudunk tenyerelni a nagy piros gombra, amely rögtön rögzíti is nekünk a kellemes muzsikát.

szerintem: (5/5)
szerintetek: (5/5)

Szerző: Tigris

6 komment

 

Címkék: radiosure

Unreal Commander 0.96.752

2009.11.13. 10:18

Unreal Commander ismertetésEgyszer volt, hol nem volt, Windowson innen DOS-on túl, volt egyszer egy Norton Commander. Azzal vált híressé, hogy addig nem tapasztalt módon tette használhatóvá a PC-t, s a DOS parancsgépelgetéseitől megmentett minket a kétpaneles fájl- és mappalistás (akkoriban még directorynak, könyvtárnak hívták), vizuális fájlkezelő módszerével. Aztán jött a Windows, és mindent felforgatott a grafikus kezelőfelületével... de fájlkezelési hatékonyságában mégis elmaradt a jó öreg NC mögött. Lehetett fájlokat lasszózni, húzkodni, stb. de egy vérbeli NC-virtuózzal senki nem vette fel a versenyt. Egészen addig, míg meg nem jelent a Windows (későbbiekben: Total) Commander, s tovább nem vitte a dicső hagyományokat... pénzért. Persze a nagy TC tudásával, funkcióival semmi nem veheti fel a versenyt, mégis létezik ingyenes, és közel olyan jó alternatíva is.

szerintem: (5/5)
szerintetek: (5/5)

Szerző: Tigris

3 komment

 

Címkék: unreal commander

Cfont Pro 4.0.0.20

2009.11.12. 10:10

Cfont Pro ismertetésA mai programmal azoknak kedveskedek, akik sokat foglalkoznak betűkkel. Lehet, hogy éppen egy grafikához szeretnék megtalálni a megfelelő fontot, de lehet, hogy csak egy egyszerű szöveges beszámolóhoz keresnek egy szép betűtípust. Sajnos a Windows beépített betűkezelése felett már jócskán eljárt az idő, akár a fel nem telepített, arhívumban levő betűk nézegetését, akár a készlet managelését tekintem. Ráadásul a régi TTF fontok mellé mára már támogatást nyert az OTF és a Type 1 formátum is, tehát a rendelkezésünkre álló készletek nőttek. De ha nem akarunk a keresgéléssel bíbelődni, hanem szeretnénk a készletből egy mintalapot nyomtatni, amit mondjuk egy megrendelőnek mutathatunk meg, hogy ki tudja választani a neki tetszőt, akkor sem kényeztet el bennünket a Windows: a mintalapot nekünk kell fáradságos munkával összeállítanunk. Gond szokott lenni az is, hogy hiába keresünk egy betűtípust, és még a nevére is emlékszünk, a TTF fájl neve köszönőviszonyban sincs a telepített font nevével. Ezekre a problémákra nyújt megoldást a Cfont Pro.

szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: cfont pro

WinHTTrack 3.43-7

2009.11.11. 10:06

WinHTTrack ismertetésEgyre több és több weboldal lát napvilágot minden nap, szinte követhetetlen az az információmennyiség, ami a világhálón elérhető. Az újságokkal, könyvekkel egyszerű volt minden, ha szerettünk egy könyvet, vagy tetszett egy cikk egy újságban, csak eltettük, és legrosszabb esetben is egy rendrakáskor a kezünkbe került. A világhálóval már sajnos nem ilyen egyszerű a helyzet. Bár a böngészőkkel meg tudjuk jegyeztetni a későbbi elolvasásra ítélt oldalakat, mégis van, hogy mire időnk lesz elolvasni egy érdekes cikket, addigra az oldal már el is tűnik. Felváltja valami más, valami újabb, vagy csak egyszerűen a szerzője réginek ítéli, és törli. Most ajánlok egy alkalmazás, mellyel megőrizhetjük magunknak az oldalak tartalmát, méghozzá nem csak egy oldalt, hanem akár egy egész bonyolult honlapot is.

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: winhttrack

uTorrent 2.0.0 Beta 17188

2009.11.10. 15:08

uTorrent ismertetésRégen volt, aki bélyegeket gyűjtött, szalvétát, vagy bogarakat... Aztán a rádiózással és a különböző hanghordozók elterjedésével már sokan kezdtek el lemezeket, kazettákat gyűjteni kedvenc előadóiktól. Jött a házi videózás, és hirtelen kiszorították a polcokról a könyveket, a ruhákat a VHS-kazetták. Beköszöntött a számítógépek, majd az internet kora, s a gyűjtögetők újabb bűvös szavakat kezdtek el imáikba foglalni: MP3, DivX, Napster, AudioGalaxy, DC, Torrent, fájlmegosztás. Ami nekem megvan, az miért ne lehessen meg neked is, pláne ha kapok is érte valamit cserébe. Arról persze lehet vitatkozni, hogy ez milyen esetben legális vagy illegális, etikus, vagy sem, büntetendő vagy sem. Viszont tény, hogy mára már nagyon sokféle tartalom elérhető cserebere-alapon, legyen az akár legális, akár kalóz-tartalom: kereskedelmi forgalomban levő, jogdíj alá eső, fizetős dolgok. De maga a technika nem ellenség, csupán egy eszköz, amit lehet jóra is, rosszra is használni. Ezért kérek mindenkit, hogy mindig nézzen utána a megosztott, vagy a mi tulajdonunkban levő, megosztani szánt tartalmak jogállásának, hogy mindig jóra használja ezt a remek programot.

szerintem: (5/5)
szerintetek: (5/5)

KeePass 2.09

2009.11.10. 11:22

KeePass ismertetésBiztos mindenkivel előfordult már, hogy szüksége volt egy jelszóra, vagy valamilyen bizalmas infóra, amit egy cetlire írt rá, vagy már nem is emlékszik rá, mi is volt. Ez roppant kellemetlen tud lenni, főleg ha az az infó egy ügyfélszolgálaton keresztül, vagy netes jelszó-emlékeztető által sem elérhető. Meg aztán az is kínos, amikor szerződések, papírhegyek közt kell a betűtengerből kihalászni azt a hatbetűs jelszót, ami egy kék fejléces papíron volt valahol középen balra. Ez nem egy praktikus módszer így 2009 tájékán, érdemesebb ezt is a számítógépre bízni, méghozzá úgy, hogy tudjuk, hogy az adataink erős titkosítással kerülnek lakat alá. Ha ezeket az adatokat rendszerezni is tudjuk, még jobb.

szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

5 komment

 

Címkék: keepass

Frissítés 11. 10.

2009.11.10. 11:15

ChromePlus 1.3.0

Aki követte a tanácsomat, és feltelepítette, használja a ChromePlust, az valószínűleg észrevette az automatikus frissítésből, hogy az alkalmazás verziószámot váltott, már elérhető az 1.3.0-s is. Ebben főleg az IE módon csiszoltak, illetve az AdblockPlus nevű, eredetileg Chrome-hoz készült reklám-szűrő modul funkcióit bővítették. A különleges ChromePlus-os beállításokat is már a chrome://plusconfig oldalon lehet elérni.

További infók a program honlapján: http://chromeplus.org/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

Paint.NET 3.5

Frissült még a Paint.NET is, 3.5-re. A külső kicsit csinosabb lett, kapott pár új funkciót, effektet és egy új "Utilities" menüt is, ahol a program működésével kapcsolatos pár dolgot, pl. frissítés, nyelvváltás, szedtek össze. Hosszú a javítások és a fejlesztések sora, erről bővebben itt olvasható infó.

Ugyan a magyar nyelv továbbra sem támogatott, mégis lehet bizakodni, hiszen a mostani verzió az orosz nyelvvel bővült... hátha mi is sorra kerülünk egyszer.

A program honlapja: http://www.getpaint.net/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >


 
süti beállítások módosítása