Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Frissítés 2010. 06. 04.

2010.06.04. 14:53

Szerintem mindenki várja a nagy esőzések végét, sőt, már engem is megvádoltak, hogy az időjárás-előrejelző programmal jártam el az esőtáncot (ami persze nem igaz). Eheti második frissítésemben megpróbálom most jó irányba fordítani az időjárás alakulását, ugyanis a Stellarium égbolt-böngésző oktató jellegű programot igazából a szabad ég alatt, tiszta, csillagos égbolt mellett lehet igazán élvezni. Hátha a nagy szakállas olvassa blogom odafent, megszánja olvasóimat és elzárja végre az égi csapot, hogy végre csillagokat láthassunk. Aki nem az eget, hanem a földet kutatná, annak a Google térképészeti-navigációs programját ajánlom, frissült az Earth is. A K-Lite kodek-csomag a múlt heti frissítése közben sok összetevője is megújult, ezek már nem lehettek benne az új 6.0.0-s és 3.5.0-s változatban: ezt pótolja a mostani 6.0.4-es illetve 3.5.4-es verzió. Kisebb szívroham ért, amikor a PicPick oldalát ellenőriztem, ez a remek kis program is elindult a fizetőssé válás útján, de reméljük még sok időbe telik míg odaér. A mostani frissítéstől kezdve már létezik kereskedelmi változat is (tudásukban nincs különbség), de magánhasználatra továbbra is ingyenes maradt. Frissült az Oracle/Sun virtuális számítógépe a VirtualBox, és a Microsoft multimédiás böngésző-kiegészítője, a Silverlight is, és itt van az elmaradhatatlan heti Spybot mintafrissítés is.

Bevezetőmből már érezni lehetett, hogy a Stellarium egy nagyon szépen megcsinált, jól működő és szép program, amibe gyorsan bele lehet szeretni, ha valaki szereti nyári éjszakákon pokrócba bújva az eget kémlelni. Önjelölt Don Juanok is könnyen megszerezhetik azt az alapvető csillagászati tudást, amivel egy hűvösebb éjszakán kiszemelt áldozatukat elkápráztathatják azzal, hogy tudják a csillagképek neveit és mitológiai hátterüket. De félre a tréfát: A tetszetős külső nagyon precíz és mindenre kiterjedő adatbázist, könnyű kezelhetőséget és rengeteg kiegészítő funkciót rejt. Természetesen beállíthatjuk, hogy honnan szeretnénk az eget kémlelni, hogy éppen mikori ég-képet szeretnénk látni, milyen szögből, és persze hogy milyen jelzésekkel szeretnénk találkozni. Drukkolok, hogy a hétvégétől kezdve csillagfényes tiszta éjszakák fogják kísérni a melegebb és szárazabb nappalokat, és akkor sokan fogják örömüket lelni ebben a nagyszerű programban.

A pénteki frissítések listája pedig itt van:

  • Google Earth 5.1.3535
  • K-Lite Codec Pack 6.0.4 / 3.5.4
  • PicPick 2.3.0
  • Silverlight 4.0.50524
  • Spybot S&D updates 2010-06-02
  • Stellarium 0.10.5
  • VirtualBox 3.2.2.62321

 

Google Earth 5.1.3535

A program honlapja: http://earth.google.com/intl/hu/index.html

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetore >

 

K-Lite Codec Pack 6.0.4 / 3.5.4

A program honlapja:
http://www.free-codecs.com/download/K_Lite_Codec_Pack.htm
http://www.free-codecs.com/download/K_Lite_Mega_Codec_Pack.htm és
http://www.free-codecs.com/download/K-Lite_Codec_Pack_64-bit.htm (64 bit)

Direkt letöltés: innen (64bit), innen (Basic), innen (Standard), innen (Full) vagy innen (Mega)

Ugrás az ismertetore >

 

PicPick 2.3.0

A program honlapja: http://picpick.wiziple.net/

Direkt letöltés: innen (a Download Installation Package linkre kell kattintani)

Ugrás az ismertetore >

 

Silverlight 4.0.50524

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetore >

 

Spybot S&D updates 2010-06-02

A program honlapja: http://www.safer-networking.org/hu/index.html

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetore >

 

Stellarium 0.10.5

A program honlapja: http://www.stellarium.org/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetore >

 

VirtualBox 3.2.2.62321

A program honlapja: http://www.virtualbox.org/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetore >


 

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr232056318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apacuka11 2010.06.05. 07:48:23

Hehe...
A yowindovval az ég szakadt rám,
most meg a stollariummal a csillagok
fognak...
Van egy olyan érzésem , a következő
ajánlásod valami aszteroidás lesz...
Te Tigri a google chrome-om, meg a plusz
is valami oknál fogva egyhelyben tekernek, töltenek töltenek, de semmi
nem jön be rajtuk...
Vírus csinál ilyet?
Töbször újratelepítettem őket, a helyzet ugyanaz...
Töröltem az applicationokat (google)
most meg má nem is telepíti...
Opera, Int.explorer műkszik, firefox
nincs, mert "rókázok" a rókától...

apacuka11 2010.06.05. 07:50:53

He..
azt írtam stohl-lárium, az ilyen
ittas-kábszeres rally-zós progi lehet...

Tigris 2010.06.08. 10:49:43

Apacuka szívem, iszom a szavaid…
Bocs, hogy hanyagoltalak, de voltak már prioritások, az alapos válasz helyett fontosabbnak tartottam, hogy a frissítésekkel ne maradjak el, és hogy cikk is menjen ki. Ettől függetlenül észben tartom ám a kérésed, már nyúzom a levelezőprogramokat neked.
Megigérem, aszteroidákat nem küldök az olvasókra, egy kedves barátom ajánlására inkább pénzesőt propagáló programot kéne ismertetnem. Rajta vagyok az ügyön.
A Chrome-os szívásod elszomorít… de a dolog nem reménytelen. Van pár ötletem a dolog megoldására, elsőként szerintem próbáld meg a ChromePlus telepítés nélküli verzióját letölteni, kicsomagolni, használni. Ha az fut, akkor komoly probléma nem lehet, a böngészésed is meg lenne oldva átmenetileg.
Stohl-árium… Delí-rium? :D Na jó, ne bántsuk már szegény ördögöt!
süti beállítások módosítása