Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Universal Extractor 1.6.1

2010.05.19. 14:23

Tömörítőprogramból már van alternatíva bőven a blogon, de most szeretnék azoknak adni egy nagyon egyszerű megoldást, akik nem akarnak egy komoly tömörítőprogrammal bíbelődni, viszont sokszor kapnak tömörített fájlokat, amiket szeretnének minél egyszerűbben kicsomagolni. De ajánlom azoknak is, akik nagyon sokféle csomaggal dolgoznak, és egyetlen praktikus segédprogammal szeretnének minden formátumra megoldást találni, hiszen a program rengeteg tömörített formátummal elboldogul, de telepítőket, CD/DVD-képfájlokat, és csomagolt dokumenumokat is képes megnyitni, pár kattintással.

Az Universal Extractor, mint a neve is mutatja, tömörített fájlok, csomagok készítésére nem alkalmas, erre ajánlom a 7-Zip-et, a WinUHA-t, vagy az IZArc-ot. Viszont rengetegféle csomag (nem csak tömörített állományok, hanem pl. CD-képek, linux-os és windows-os telepítő-csomagok, mellékletes dokumentumok) kibontására kiválóan alkalmas. A kibontást többféleképp elindíthatjuk: hozzárendelhetjük a csomagfájlok kiterjesztéseihez a programot, jobbegérgombos helyi menüből is megtehetjük, de a programot megnyitva annak ablakára húzva is kicsomagolható a fájl.

A program a következő csomagokat képes kibontani:

 

  • tömörített állományok: .7z, .ace, .arc, .arj, .bz2, .cpio, .gz, .jar, .kgb, .kge, .lha, .lzh, .lzma, .lzo, .lzx, .pea, .rar, .sit, .tar, .tar.Z, .tar.bz2, .tar.gz, .tar.xz, .tbz2, .tgz, .txz, .tz, .uha, .wz, .xpi, .xz, .Z, .zip, .zoo
  • telepítőcsomagok: Gentee, Inno Setup, InstallShield, NSIS, Reflexive Arcade, RoboForm, SetupFactory, VISE, Wise Installer
  • Windows csomagok és telepítők: .cab, .dll, .imf, .lib, .msi, .msm, .msp, .msu
  • Linux telepítők: .deb és .rpm
  • SymbianOS telepítők: .sis
  • CD/DVD-képfájlok: .bin, .cdi, .cue, .img, .iso, .nbh, .nrg
  • e-mail-mellékletek: .b64, .uu, .uue, .xx, .xxe, .yenc, .ntx
  • dokumentumok: MHTML (.mht), Microsoft súgófájl (.chm, .hlp), Microsoft e-könyv (.lit), Microsoft Office dokumentum (.docx, .pptx, .xlsx), Oasis dokumentum (.odt, .odp, .odg, .ods), Outlook Express e-mail archívum (.dbx), Windows Imaging kép (.wim)

 

A program kezelése nagyon egyszerű, különösen mivel magyarul is tud. Nem akar mindent tudni, de amit tud, azt remekül elvégzi.

Értékelés: Már-már tökéletes. Ajánlom.

A program honlapja: http://www.legroom.net/software/uniextract

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)


 
szerintem: (4/5)
szerintetek: (4/5)

Szerző: Tigris

2 komment

 

Címkék: uniextractor

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr622015453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

filipo 2010.05.19. 15:00:02

Telepítés nélküli verziót próbáltam.Mivel rengeteg fajtát kicsomagol,biztos hasznát veszem valamikor.Köszi az ajánlást.

Tigris 2010.05.19. 16:37:46

A telepítés nélküli verziónak annyi a hátránya, hogy nem épül be a windows-ba, tehát a jobbegeres helyi menübe nem kerül bele.
süti beállítások módosítása