Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Frissítés 2010. 05. 20.

2010.05.20. 14:11

A mai frissítés kicsit szomorúra sikeredett. Egyfelől azért, mert szinte negatív rekordot dönt a lista hossza. Másfelől pedig azért, mert úgy tűnik, ismét egy hasznos programtól vagyunk kénytelenek elköszönni. A Simple Port Forwarding router-beállító programnak megjelent az új, 3.0-s verziója, de sajnos ez együttjárt egy igen pocsék magyar fordítással, és azzal a ténnyel, hogy a program részben fizetős lett. Tehát megjelent egy „könnyített” és egy teljesértékű Pro változat; sok értékes funkciót csak az utóbbiban találunk meg. Persze, láttunk már ilyet, hiszen a Revo Uninstaller második generációja is fizetős lett, ám ellentétben a Revo-val, a SPF fejlesztői nem fogják továbbfejleszteni a kettes szériát. Persze, ott lesz az ingyenes változat az újból, de az már nem az igazi. Akinek esetleg a régi verzióra lenne szüksége, szóljon, mert nekem még megvan. A szokásos Spybot frissítés mellett még három program frissült, ezeknek a listáját lejjebb találjátok.

Az ajánló most szóljon egy olyan programról, mellyel akár több számítógépünk is lehet egyetlen számítógépházban. A VirtualBox segítségével kipróbálhatjuk, hogy mi lenne, ha Vista, Win7, Linux vagy más egzotikusabb rendszer lenne a gépünkön, de ha egy olyan eszköz, pl. szkenner, nyomtató van kötve a számítógépre, vagy mondjuk egy régi, DOS-alapú programot szeretnénk futtatni, ami a jelenlegi, új rendszeren nem akar működni, mondjuk mert megszűnt a terméktámogatása, akkor akár a régebbi, elavult rendszert is visszahozhatjuk, ráadásul úgy, hogy nem veszélyeztetjük vele a jelenlegi stabilitását. De akár kipróbálásra is beállíthatunk egy, az általunktól eltérő rendszert, én pl. legutóbb a Google új operációs rendszerét próbáltam ki így. A program egy virtuális számítógépet hoz létre, amit természetesen telepítenünk kell. Az alkalmazás egy számítógép minden kapcsolódási pontját utánozza (emulálja), tehát ha a gépünkre hálózat (internet vagy helyi), nyomtató, hangkártya, stb. van kötve, ezeket a virtuális gépen is használni tudjuk. De ha valaki nagyon fél a vírusoktól, és rendszeresen kénytelen ellenőrizetlen programokat használni, az is létrehozhat ilyen „gépet a gépben”, s így biztosan nem fertőzi meg a valódi gépet. Persze a dolognak ára van, a virtuális gép, mivel egy „utánzott”, emulált gép, ezért mindig lassabb lesz, mint a valódi, de a VirtualBox-ot futtató gép is jelentősen lassul közben.

És akkor a mostani frissítések:

  • Defraggler 1.19.192
  • EssentialPIM Free 3.53
  • Simple Port Forwarding 3.0
  • Spybot S&D Detection updates 2010-05-19
  • VirtualBox 3.2.0.61806

 

Defraggler 1.19.192

A program honlapja: http://www.defraggler.com/

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)

Ugrás az ismertetőre >

 

EssentialPIM Free 3.53

A program honlapja:
http://www.essentialpim.com/?r=products&pr=essentialpim&prr=features

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)

Ugrás az ismertetőre >

 

Simple Port Forwarding 3.0

A program honlapja: http://www.simpleportforwarding.com/

Direkt letöltés: innen (a három egymás alatti download gomb közül a középsőre kattintással a telepítőt, az alsóra a telepítés nélkül futtatható változatot tölthetjük le)

 

Spybot S&D Detection updates 2010-05-19

A program honlapja: http://www.safer-networking.org/hu/home/index.html

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

VirtualBox 3.2.0.61806

A program honlapja: http://www.virtualbox.org/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >


 

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr862017093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apacuka11 2010.05.21. 08:53:57

Helló Maláji Tigri!

Azt szeretném kérdezni,hogy a "System Explorer"-hez hasonló progiról nem tudsz,
ami kevesebbet zabálna (15-20%) a 600-as CPU-mból?
Valami rendszerfigyelőre gondoltam, ami
nézi a háttérben futókat is.
Más:
A "zwangie 139.exe" mi a túró?

apacuka11 2010.05.21. 09:21:16

Te Tigri

Driver, meg Bios frissítesre nincs valami
ingyenes alternatívád, esetleg kiokosító linked?

Köszi...

Tigris 2010.05.21. 14:27:21

@apacuka11: Ha egy rendszerkurkász mindenest keresel, akkor a SIW-et ajánlom, szerintem mindent tud, amit a SysEx.
ismertető: freeware.blog.hu/2009/11/26/siw
friss verzió: freeware.blog.hu/2010/05/13/frissites_2010_05_11
Ha csupán egy olyan programot keresel, ami figyeli a futó programokat, amivel le tudsz állítani beragadt dolgokat, és ami egy kicsit okosan osztja szét a proci teljesítményét, akkor jó hírem van, pont ma futott be egy akciós ajánlat, ami csak egy napig fog tartani: a program neve Process Lasso. Leírás és link még ma délután, tehát 4 után tessék benézni, és sürgősen letölteni, mert a cucc nagyon tud, és csak most ingyenes!

A Zwangie egy ún. adware, tehát egy olyan program, ami a háttérben fut, figyeli a böngészési szokásaidat, és ennek megfelelően töltöget le neked reklámokat. Törlendő dolog, emlékeim szerint a Spybot S&D törli.
Ismertető itt: freeware.blog.hu/2009/11/19/spybot_search_destroy
A legutolsó kártevőlista-frissítést pedig itt találod:
freeware.blog.hu/2010/05/20/frissites_2010_05_20

A BIOS-frissítést mindig a gyártó honlapjáról letöltött dolgokkal érdemes megejteni, sajnos ez annyira sokféle, ráadásul a nem megfelelő forrásból beszerezve kárt is lehet tenni a gépben, hogy általános megoldást senki sem alkot szívesen, tehát univerzális megoldásról nem nagyon hallottam (bár ettől még létezhet).
Driverek frissítésére viszont több megoldás is van, fizetős is, ingyenes is, de sajnos sok magát ingyenesnek hirdető program bosszantó „mellékhatással” szokott járni, ami miatt az ismertebb ilyen jellegű cuccokat nem ajánlottam. Amit viszont ajánlottam, mert jó, működik, az a Device Doctor. Szerintem próbáld ki!
Leírás itt: freeware.blog.hu/2009/12/16/devicedoctor
süti beállítások módosítása