Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

AxCrypt 1.6.4.4

2010.04.08. 14:53

Két szőke nő beszélget:
– Neked mi a PIN kódod?
– Négy csillag. És neked?
– De furiiiiii! Nekem is…

Bizalmas adatok küldésekor, tárolásakor sokan jelszóval védik a becsomagolt fájljaikat. Ez hasznos lehet akkor, ha sok fájlról van szó, s ha nem akarunk sokszor hozzáférni a bennük levő tartalomhoz. Viszont lehet, hogy van egy dokumentumunk, amihez akár naponta többször is hozzányúlunk, de még véletlenül sem szeretnénk ideiglenes helyre kicsomagolni és védelem nélkül hagyni a fájlt. Tehát szükségünk van egy gyorsan használható jelszavas védelemre, ami a védelmet leszámítva könnyen kezelhetőnek tartja meg a dokumentumot, viszont az a jelszavas védelem legyen nagyon nehezen törhető. (Sajnos megtörhetetlen védelem nincs, minden jelszó megfejthető, a kérdés csak az, hogy tíz perc vagy tízmillió év kell-e hozzá.)

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: axcrypt

E.M. Free Photo Collage 1.30

2010.04.07. 14:20

Az előző tippek és trükkök videóban foglalkoztam azzal a feladattal, hogy hogyan lehet néhány képből kollázst összeállítani a Picasa-ban. Mivel a programnak a kollázs csak kiegészítő funkciója ez, ezért sajnos sok extra beállítást, sablonokat, dekorációs lehetőséget nem találhatunk benne. Most bemutatok egy kifejezetten erre specializálódott programot, ami tudásával felülmúlja a Google képkezelőjének beépített kollázs-funkcióját.

szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Érdekes feladatot adott nekem haliholaci, melyre most közlöm az egyik megoldást. A feladat bár egyszerűnek tűnik, hétköznapi programokkal, képszerkesztőkkel és -nézegetőkkel nehezen megoldható: néhány képet szeretnénk egy lapon elhelyezni, tetszőleges méretben, tetszőlegesen elforgatva, oda téve, ahová szeretnénk, és persze mindezt szeretnénk nyomtatásban látni. Mint kiderült, a kommentben adott tippem nem volt rossz, a már ismertetett Picasa-ban többek között erre is van funkció, ráadásul magyar, és viszonylag könnyen és egyszerűen használható. De hogy ne kelljen felfedezni a kollázs-készítés fortélyait, ezért készítettem róla egy videót.

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: picasa

Frissítés 2010. 04. 06.

2010.04.06. 10:12

Remélem mindenki túlélte a locsolkodást, a sonkazabálást (már akinek jutott sonkára ezekben a szűkös időkben…) és már nagyon várja a frissítéseket. Szégyen ide, gyalázat oda, ismét egymásra csúszott két frissítés, de ismét sikerült elfoglalnom magam, ráadásnak a házi áramellátást is kissé hazavágta egy tartós áramszünetet okozó kismegszakító-meghibásodás. A múltkor az AIMP frissítése mellől lemaradt az AIMP Tools frissülése, ezt most pótlom. A már szinte szokásosnak számító CDBurnerXP, PicPick, MyFreeWeather és Defraggler ráncfelvarrás mellett leginkább a zzEPG tempós fejlesztése tűnik fel, a még pár hónapja 2.0 környékén levő program rohamosan halad a 3.0 felé. Ha az olvasók közt akad lelkes TV-néző, akkor tessék megnézni ezt az igen helyes TV-műsor alkalmazást, melyet magyar fejlesztők készítenek!

És még egy apróság: bár most nem frissült a ChromePlus, mégis kénytelen vagyok egy apró, ám nagyon jó hírt közölni, ami észrevétlenül került az 1.3.8.x-as verziókba: már nem csak a kezelőfelület lehet magyar, de az FSF Magyarország jóvoltából a beépített helyesírás-ellenőrző is magyar! Tehát minden weboldalba írt szöveget ellenőriz az OpenOffice-ből ismert kiváló szintaxis-modul!

Azért érződik a húsvét, a szokásosnál kicsit rövidebb a lista, úgy tűnik a programozók végre felálltak a gép mögül meglocsolni a kedves hölgyismerőseiket.

  • AIMP 2.61.560 Tools (Converter & Recoder)
  • CDBurnerXP 4.3.0.2015
  • Defraggler 1.18.185
  • FreeFileSync 3.6
  • MyFreeWeather 2.33
  • PicPick 2.2.6
  • zzEPG 2.6.2 beta
süti beállítások módosítása