Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

NameBench 1.0.3

2009.12.18. 15:01

NameBench ismertetésSúlyos pénzeket fizetünk a netkapcsolatunkért, mégis néha úgy érezzük, mintha a három W betű nem a világhálót, hanem kis iróniával a World Wide Wait-et, az egész világra várakozást jelentené. Sokszor olyan ponton akad el a forgalom, ahol nem kéne, amit ki tudnánk kerülni, ha tudnánk, mit és hogyan. A következő egyszerű, de nagyszerű program ebben fog segíteni, és hogy ne csak a levegőbe nyilatkozzon, még statisztikát is készít, hogy mennyivel lenne gyorsabb a netünk, ha hallgatnánk rá.

szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: namebench

Essential PIM 3.12

2009.12.18. 10:15

Essential PIM ismertetésAz egyik legnépszerűbb kereskedelmi programcsomagból, a Microsoft Office-ból már sokmindent kiváltottunk ingyenes alkalmazásokkal: a levelezést a Thunderbirddel, a szövegszerkesztőt, a táblázatkezelőt, az adatbáziskezelőt és a többi irodai programot az Open- illetve az OxygenOffice-szal. Már csak egy dolog maradt hátra, ami sokaknak egy titkárnőt pótolhat: kiváltjuk az Outlook személyes információkezelőjét, magyarán a határidőnaplót, a teendők listáját, a jegyzetkezelőt és a kapcsolatok nyilvántartását egy magyarul beszélő programmal.

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: essential pim

Tippek és trükkök: letölthetetlen videók?Már szinte minden tartalmat le tudunk tölteni a netről, az Orbittal, a rádióműsorok lejátszási listái sem okoznak több problémát, látszólag nincs előttünk akadály. Még az eddig kemény diónak tartott IndaVideo sem okoz problémát az Orbitnak. No de mi van akkor, ha az Inda új szolgáltatásáról, az IndaVideo film oldaláról szeretnénk egész estés filmeket letölteni, mert mondjuk a nagymamánkat szeretnénk feldobni egy általa szeretett magyar ritkasággal, annak ellenére, hogy nála nincs internetkapcsolat. A letölthetetlennek tűnő egész estés filmet most letöltjük. De hozzá kell tennem, a teljes filmélmény és az alkotók támogatása végett, ha tetszik a film, inkább vegyük meg DVD-n, ha elérhető!

Tippek és trükkök: rádióműsorok letöltése M3U listábólJónéhány rádióadó a műsorait M3U lejátszási listában teszi fel a műsorait, amit a legtöbb zenelejátszó program ismer és meg tud nyitni, pl. a Winamp is. Ilyenkor a zene általában MP3 formátumban érkezik a gépünkre, a lementése mégsem ilyen egyszerű. Vagy mégis?

 

Orbit Downloader 2.8.19

2009.12.17. 16:03

Orbit Downloader ismertetésHa számítógép, akkor internet. Ha internet, akkor böngészés, és persze letöltés. Az elterjedt böngészőkben mindegyikben van fájlok letöltésére, de a letöltési funkció nem mindig felel meg a céljainknak. Ha megszakad a letöltés, akkor nem tudjuk folytatni vagy újrakezdeni, de sokféle tartalom lementésére nem is nyílik mód, mint pl. a video-megosztó oldalak filmjei. Pedig ha meg tudjuk nézni, az azt jelenti, hogy a gép le tudja tölteni a netről. Ideje egy komolyabb, hatékonyabb módszer után nézni, ami a tartalmak letöltését illeti.

szerintem: (3/5)
szerintetek: (3/5)

Double Driver 3.0

2009.12.17. 10:20

Double Driver ismertetésTegnap írtam az eszközmeghajtó-programok, a driverek frissítéséről, ennek kapcsán eszembe jutott még egy művelet, amivel az ember rengeteg időt tud magának megspórolni. Tegyük fel, hogy valami oknál fogva a rendszerünket újra kell telepíteni, de szeretnénk a már telepített eszközöket gyorsan hasznáhatóvá tenni. Vagy pl. nincs kéznél a telepítésnél a megfelelő driver CD, vagy csak egyszerűen lusták vagyunk minden eszközhöz újabb és újabb CD-t a gépbe "etetni", és mindegyikről egyetlen pici programot telepíteni. Ha van egy működő Windows-unk, arról a megfelelő eszközzel lementhetjük a telepített eszközökhöz tartozó drivereket, hogy aztán mondjuk egy CD-re kiírva a telepített rendszerre visszatelepítve egy csapásra minden eszközünk használhatóvá válik. Most erre ismertetek egy egyszerű és gyors módszert.

szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

3 komment

 

Címkék: double driver

Device Doctor 1.0.0.1

2009.12.16. 15:23

Device Doctor ismertetésAmikor a számítógépet újan megvesszük, általában egy vagy több CD-n, DVD-n megkapjuk a hardverhez szükséges meghajtóprogramokat, ún. drivereket, amik a rendszerbe kapcsolják a különböző hardverelemeket. Aztán pár hónap múlva a gyártó újabb drivereket tesz közzé, ami általában gyorsabb, biztonságosabb működést, nagyobb kompatibilitást nyújt az eszközöknek, de erről senki nem fog minket értesíteni, ha mi nem járunk utána. Aztán csak azt vesszük észre, amikor egy program újabb verziója a használt hangkártya, webkamera, stb. miatt lassú, vagy akár el sem indul. Ilyenkor az ügyesebbek nekiállnak friss driver után kutatni a neten, ha szerencsések, találnak is, de ha nem sikerül, akkor ugyanúgy feladják, és bosszúsan tudomásul veszik, hogy a gépük avulófélben van. De ennek nem kell feltétlenül így lennie.

szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

2 komment

 

Címkék: devicedoctor

Sumatra PDF 1.0.1

2009.12.16. 10:15

Sumatra PDF ismertetésVolt már szó az Adobe PDF formátumáról, mint ismert, és általánosan elfogadott, mindenféle nyomtatható dokumentumot hitelesen megjelenítő szabványról. Ha PDF, akkor mindenkinek az Adobe Readere, vagy régebbi nevén az Acrobat Reader jut eszébe. Ez a dokumentum-olvasó mára már azon túl hogy tudása jóval meghaladta azt, amivel egy átlagfelhasználó valaha is ki tudna használni, de ez telepített méretében, sebességében és sajnos internetes sebezhetőségében is meglátszik. Ideje, hogy valami olyanra váltsunk, amivel a dokumentumolvasás és -nyomtatás olyan gyorsan megy, mint régen.

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

2 komment

 

Címkék: sumatra pdf

SmillaEnlarger 0.8.9

2009.12.15. 11:32

SmillaEnlarger ismertetésÖrök történet... Lefotóztunk valamit, ami a fényképezőgépen jól nézett ki, aztán hazavittük, monitoron megnéztük, kinyomtattuk, és kiderült, hogy Gizike szinte alig látható a képen, és hiába nagyítjuk a képet, vagy rettentő kockás, vagy elmosódott lesz. Persze csodára senki sem képes utólag, s az a részlet, ami az eredeti képen nincs rajta, a nagyításon sem lesz ott (hacsak oda nem rajzoljuk...), de azért ingyenes módszerekkel is egész szép és élvezhető nagyításokat tudunk előállítani, méghozzá könnyedén.

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: smillaenlarger

Frissítés 12. 14.

2009.12.14. 10:47

Frissítés 12. 14.Ma is szép számmal gyűltek össze a frissítések, úgy tűnik, lassan érdemes lesz heti kétszeri alkalommal összeszednem az új verzióval publikált programokat. A múlt héten frissült alkalmazások:

 
  • 7-Zip 9.09 Beta
  • doPDF 7.0 Build 321
  • K-Lite Codec Pack 5.5.1 és K-Lite Codec Pack 64bit 3.0.0
  • Notepad++ 5.6.2
  • Simple Port Forwarding 2.7.0
  • Skype 4.2.0.141 Beta
  • Spybot S&D 2009-12-09
  • uTorrent 2.0.17539 Beta
  • Winamp 5 Full 5.57 Build 2765 Beta
  • zzEPG 2.2

OxygenOffice Professional ismertetésAmikor megírtam a cikket az OpenOffice-ről, akkor úgy gondoltam, a legjobb ingyenes irodai programcsomagról írtam. Van benne minden, ami szem-szájnak ingere, magyarul tud, ráadásul a jelenleg létező egyik legjobb helyesírási alrendszerrel rendelkezik. Aztán rábukkantam erre a csomagra és kénytelen voltam felülbírálni a véleményem. Hogy mi lehet jobb az OpenOffice-nél? Természetesen egy másik OpenOffice, az OxygenOffice Pro változat. De mitől Professional, miben tud többet?

szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)
süti beállítások módosítása