Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

O&O Defrag 11 Pro

2010.03.07. 10:22

Még decemberben volt a blogon egy akció, melyben az O&O Defrag 10-es Pro változata volt elérhető ingyen egy egyszerű regisztráció ellenében. Most örömmel jelenthetem, hogy megérkezett a friss akció, melyben a 11-es Pro változatot tették ingyenessé. Az új verzióban sok újdonság nincs, főleg a kezelőfelület lett egy kicsit használhatóbb, illetve a lemezhibák ellenőrzése lett hatékonyabb a 10-es verzió óta. A probaváltozatot eddig is bárki letölthette, viszont ez csak korlátozott ideig működött, ám most ingyen kaphatunk teljesen legális kódot hozzá, amennyiben regisztráljuk magunkat a fejlesztő oldalán.

Nem szeretném magamat ismételni, akit érdekel egy profi, 30€-s áron árult élvonalbeli töredezettség-mentesítő program legálisan és ingyen, az regisztráljon az alábbi linken (megszólítás, név, e-mail és ország kötelező megadásával, s a szerződés elfogadásával - a kis checkboxot ki kell pipálni a yes, "I have read…" szöveg mellett), töltse le a program 32/64 bites próbaverzióját a második linkről (download gomb), majd az e-mailben kapott aktivációs kóddal regisztrálja a programot, hogy ezek után korlátlan ideig használhassa a teljes értékű alkalmazást.

Regisztráció > Letöltés

S ha valaki egy kicsit több infót szeretne kapni a programról és a regisztrálás menetéről, annak a decemberi cikkemet ajánlom olvasásra.


 

Szerző: Tigris

14 komment

 

Címkék: oodefrag pro

Disk Space Fan 1.4.2.796

2010.03.05. 10:24

Írtam már egy programról, mely a merevlemezeink tartalmát térképezi fel aszerint, hogy fájljaink, mappáink mekkora helyet foglalnak el: Ez volt a WinDirStat. Ez egy igen komoly eszköz volt azok számára, akik szeretnék kideríteni, miért fogyott el a tárolóhelyük, mi emésztette fel a legtöbb helyet a gépükön. Ezúttal is egy hasonló programot szeretnék ajánlani, csak most egy olyan változatot, mely kevesebb adattal, de látványosabb megjelenítéssel csábítja használatra azokat, akiknek a WinDirStat kicsit túl bonyolult volt.

szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

5 komment

 

Címkék: disk space fan

Opera 10.50

2010.03.04. 16:04

Már bemutattam a kedvenc böngészőmet, mely főleg sebességével kápráztatott el: a Google Chrome egy okos változatát, a ChromePlus-t. Most szeretném bemutatni azt a böngészőt, ami valahogy az örök második a szememben, hiszen fejlesztőinek mindig sikerül majdnem tökéleteset alkotniuk, és mindig az utolsó kanyarban jött a Firefox vagy a Chrome, ami megelőzte az apróságokon elbukó Operát. Ennek ellenére nagyon sokan választják az internetezésre ezt a dinamikusan fejlődő, remek funkciókkal ellátott böngészőt, egyáltalán nem véletlenül.

szerintem: (5/5)
szerintetek: (5/5)

Szerző: Tigris

14 komment

 

Címkék: opera

Frissítés 2010. 03. 04.

2010.03.04. 10:17

A csütörtöki frissítés már egy kicsit karcsúbbra sikeredett, mint a hétfői maratoni lista, de azért így is volt mit átböngészni. Jelentős újításokról nem tudok beszámolni, az egyetlen Setpointot kivéve mindegyik felsorolt program csupán pici alverziókat lépett előre. A SetPoint sem fog szoftverforradalmat indítani, állítólag csupán a kezelőfelületet tervezték és dekorálták át, a szokásos hibajavításokon túl, no meg a programkódot is optimalizálták, melynek következtében a letöltendő meghajtó-csomag kisebb lett mint az előző verzió fele.

  • doPDF 7.1.330
  • KompoZer 0.8b3
  • Logitech SetPoint 6.0
  • Mozilla Thunderbird 3.0.3
  • NVIDIA Forceware 196.75 WHQL
  • PDF-XChange Viewer 2.048
  • Recuva 1.36.479
  • Skype modul a Pidgin-hez 02-03-2010
  • Spybot-Search & Destroy frissítés 2010-03-03

Halál az ingyenesre!

2010.03.03. 09:07

avagy egy info-kommunista elmélkedései…

 

ingyen program? mocskos komcsi vagy!A következő írásom nem ismertető, csupán egy kötetlen csacsogás egy hír kapcsán. A dolgot lehet nem komolyan venni, és persze megijedni is lehet. A bölcs megoldás valószínűleg valahol a kettő között van, de hogy pontosan mi lesz, hogy lesz, azt még nem tudni. Majd az idő eldönti. Egy biztos: nem örülök annak, hogy a pénz a világon kezd mindent kikezdeni, a reményt is, hogy valaha lesz más fontosabb is, mint a pénz. S ha a remény egyszer meghal, akkor az nagyon borús világ lesz. Remélem, hogy csak én látom ilyen sötéten a jövőt, hogy csak rámijesztettek. Először a hír, majd némi magyarázat, aztán egy kis elmélkedés.

 

A hír:

Harmincöt ország, köztük Magyarország szerepeltetését is javasolja az International Intellectual Property Alliance (IIPA - Nemzetközi Szellemi Termék Szövetsége) az Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselete által évente összeállított megfigyelési listán. A jelentésben azon országok szerepelnek, amelyek hiányosságokat mutatnak a szellemitulajdon-védelem területén.

Az AGIP News beszámolója szerint összesen 35 ország szerepeltetését javasolja az International Intellectual Property Alliance (IIPA) az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselőjének Hivatala (Office of the US Trade Representative, USTR) által évente összeállított szellemitulajdon-védelmi megfigyelési listán. Az IIPA állásfoglalásában kiemeli, hogy az amerikai kreatív iparágak – üzleti és szórakoztató szoftver, film, televízió, zene, könyv, sajtó – alapvető szereplői az USA gazdaságának, élen járnak a gazdasági növekedés és a munkahelyteremtés területén, mindemellett a szektor vállalkozásai mintegy 126 milliárd dollárnyi bevételt termelnek a termékexportnak köszönhetően. Az Obama-adminisztráció az export arányának növelését, mint a gazdaság talpra állításának és a hosszú távú növekedés nélkülözhetetlen mozgatórugóját nevezte meg, amelynek eléréséhez azonban szükség van az olyan különböző kereskedelmi akadályok, mint a kalózkodás és hamisítás leredukálására. Ennek eléréséhez az IIPA szerint az általa megnevezett országok, illetve régiók esetében a szellemitulajdon-védelmi szabályozás és a jogérvényesítési gyakorlat javítására van szükség.

forrás: HVG

Picasa 3.6.105.41

2010.03.02. 11:16

A fotózás, a videózás a drága hobbiból mára már egy mindenki számára elérhető, hétköznapi dologgá vált. Tonnaszám gyárthatjuk a képeket a filmeket szeretteinkről, ünnepeinkről, munkánkról, kikapcsolódásunkról, az általunk érdekesnek tartott dolgokról, sőt, az egész világ számára elérhetővé tehetjük. De egy bizonyos mennyiség felett már nehéz megtalálni azt, amit keresünk, kivéve ha ügyesen szervezzük a dolgainkat - vagy ha képmanagert használunk.

szerintem: (5/5)
szerintetek: (3/5)

Szerző: Tigris

24 komment

 

Címkék: picasa

PSPad 4.5.4

2010.03.01. 16:03

Ha szövegszerkesztésről van szó, az emberek és a feladatok két csoportra oszthatók. Ha a szöveg nyomtatásra kerül, tehát a külsejének kialakítására több időt fogunk szánni, mint a tartalom szerkesztésére, akkor az Office-jellegű szövegszerkesztőket fogjuk használni, mint pl. az OpenOffice Writer-ét.

Viszont ha a a külalak másodrangú, viszont szeretnénk sok praktikus, tartalmat helyettünk megíró, vagy legalábbis az írást segítő funkciót használni, akkor van szükségünk az úgynevezett texteditokra. Aki eddig nem, vagy keveset hallott róluk, azoknak valószínűleg nincs is nagy szükségük rá. Viszont sok programozó, webszerkesztő és hasonló "kockafejű" legjobb barátja egy teljesen a keze alá dolgozó, okos és gyors texteditor.

szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: pspad

Nem kevés idő telt el utolsó frissítésem óta. Azóta történt egy-s-más, de ezt már jeleztem is. Szerencsésen túlvészeltem a gondokat, újult erővel vetem bele magam a blog folytatásába, a hétfői frissítéssel kezdve. 42 programnak jött ki új verziója, s a változásokról most senki ne kérje, hogy beszámoljak. Az összeszedett anyagmennyiséget végigböngészni is fárasztó, nem hogy összeszedni a változásokat, linkekkel együtt. Ha valaki veszi a fáradságot, és minden egyes belinkelt frissítést letölt, akkor kb. 1,5Gb-nyi programot fog letöltögetni a netről. A blog.hu cimkéző modulja kiakadt ennyi anyag láttán, ezért három részre osztva tárom elétek az utóbbi két-két és fél hét termését:

  • Adobe Adobe Air 1.5.3.9130
  • Adobe Flash Player 10.1.45.2 Internet Explorerhez
  • Adobe Flash Player 10.0.45.2 egyéb böngészőkhöz
  • AIMP 2.60.551
  • AM-DeadLink 4.0
  • ATI Catalyst Drivers 10.2
  • Calibre 0.6.43
  • CCleaner 2.29.1111
  • Circle Dock 1.5.4
  • CrystalDiskInfo 3.5.1
  • Defraggler 1.17.172
  • doPDF 7.1.329
  • Dropbox 0.7.110
  • DVDStyler 1.8.0.1
  • Facebook modul a Pidgin-hez 1.6.5
  • Glary Utilities 2.20.0.831
  • GPU-Z 0.3.9
  • KompoZer 0.8b2

Végigbogarászva a listát, különösen eget rengető újdonságokat senki nem fog tapasztalni, a legtöbb program apró lépésekkel halad a saját útján, talán az egyetlen "révbe ért" darab az AM-DeadLink nevű böngészők mellé használatos kedvenc/könyvjelző manager-konverter, mely a béták után elérte a 4.0-s változatot. A többiek inkább javításokat, frissítéseket tartalmaznak. Persze érezhető az is, hogy néhány sikeresebb fejlesztés sem ül a babérjain, a Circle Dock, a DVDStyler, a Nokia OVI, a Readon Player, a uTorrent és az XnView is elindult a további céljaik felé.

  • Mozilla Thunderbird 3.0.2
  • NameBench 1.2
  • NetWorkX 5.1
  • Nokia Ovi Suite 2.1
  • Notepad++ 5.6.7
  • Paint.NET 3.5.4
  • PDF-XChange Viewer 2.047
  • PicPick 2.2.2
  • Pidgin 2.6.6
  • POP Peeper 3.6
  • Readon Player 6.2.0.0
  • Simple Port Forwarding 2.7.7
  • SMPlayer 0.6.9

Azért két programot mégis kiemelnék a sorból, melyek frissülésének nagyon örülök. Az egyik egy nagyon komoly magyar fejlesztés, a zzEPG, mely eddig is elkápráztatott tudásával, de a jelentősen (2.2-ről 2.5.3-ra) megugrott verziószám azt mutatja, hogy a készítői gőzerővel dolgoznak az újabb és újabb funkciókon. A másik egy olyan program, ami bár nagyon tetszett, mégis kicsit lemondtam róla, mivel a játékokat ha valaki úgy megírja, hogy az széles körben nagy sikert arat, akkor ez általában gátat vet a további fejlesztéseknek. Részint, mert ami bevált, ahhoz nehéz ismét hozzányúlni megint, tovább javítani, másrészt pedig mi lesz, ha az újítás kevésbé válik be, s az eredmény rontja a dolog népszerűségét. A Wormux fejlesztői úgy gondolták, hogy belevágnak, és közelítenek az 1.0-s verzió felé, hátha sikerül a klasszikus játékot tökélyre fejleszteni hamarosan.

  • SpeedyFox 1.4.1
  • Spybot-Search & Destroy frissítés 2010-02-24
  • Stellarium 0.10.4
  • TKexe 1.1.0.2
  • Unreal Commander 0.96.770
  • uTorrent 2.0.1 Beta 18244
  • VirtualBox 3.1.4.57640
  • Wormux 0.9
  • XnView 1.97.2
  • xVideoServiceThief 2.3.4
  • zzEPG 2.5.3.0 beta
süti beállítások módosítása