Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Itt járt a Mikulás!

2009.12.06. 08:00

Itt járt a Mikulás!Ma hajnalban nálam is járt a Mikulás, és mivel szépen kipucoltam a bakancsom, hát sok-sok bitet töltött bele, méghozzá három magyar és mellesleg nagyon jó játék formájában. Ha ti is jók voltatok, rendbe tettétek a kiscsizmát, és ráadásul sokat látogattatok az oldalamra, akkor nektek is szól az alábbi három bemutató. Jó szórakozást!

 

 

Frets On Fire 1.3.110

2009.12.06. 07:59

Frets On Fire ismertetésSok srác és sok lány fejében megfordult már, milyen jó is lenne kiscsillagnak, vagy világhírű nagy sztárnak lenni, aki zenéjével ezreket őrjít meg. De a hírnevet nem adják ingyen, sokat kell gyakorolni, és egy jó hangszer sem olcsó. Most kicsit eljátszhatunk a gondolattal, hogy milyen lenne virtuóz gitárosnak lenni.

 

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: fretsonfire

Wormux 0.8.5

2009.12.06. 07:58

Wormux ismertetésVan aki nem ismeri a Worms című régesrégi játékot? Két csapatnyi komikus kukac harcol egymással rajzfilmbe illő környezetben és eszközökkel. A programot már korszerűsítették: már 3D-s változatban is elérhető, de az eredeti verzió sikerét nem sikerült megismételni, a legenda az első változat maradt. A Wormux csapata más irányba indult el: a játszhatóságot és a rajzfilmes grafikát tökéletesítették.

 

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: wormux

XMoto 0.5.2

2009.12.06. 07:57

XMoto ismertetés Szinte a semmiből, az ingyenes és shareware játékválogatásokból bukkant elő egy hihetetlenül jó ötlet, ami hetek alatt hatalmas rajongótábort szerzett az interneten. Egy krosszmotorossal kell akadályokkal teli terepen átküzdenünk magunkat úgy, hogy közben a fizika törvényei hatnak ránk: a kerekek kipörögnek, emelkedőn a motor hátrabillen és esetleg fejre is állhatunk. Ez volt az Elastomania. Aztán a rajongás alább hagyott, amikor kiderült, a játék csak pár pálya erejéig használható ingyenesen. Ezért egy kis csapat nekilátott, hogy a motoros kalandjai minél többekhez juthassanak el, immáron ingyen.

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: xmoto

xVideoServiceThief 2.3

2009.12.04. 17:19

xVideoServiceThief ismertetésAz internet sosem látott forgalomnövekedésen ment keresztül, amióta mindenki számára elérhetőek lettek a különféle hang- és videotömörítési eljárások. A mindenféle legális és illegális zene- és filmletöltés után a legnagyobb információcsere a video-megosztó portálokon történik, hiszen az ember szeret egyszerre fürödni a látvány- és hangélményében. A Youtube-on és társain szinte minden megtalálható, ami valaha létezett... feltéve, hogy nem sérti mások jogait és nem törölték. A dolognak egy szépséghibája van: alapvetően nem hordozható, nem letölthető, csak internet-kapcsolat meglétében lehet használni, tehát ha nincs net, vagy tegnap volt, de mára már törölték, akkor lőttel a szórakozásnak. Szerencsére ez nem teljesen igaz, mint látni fogjuk.

szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

2 komment

 

Címkék: xvideoservicethief

FreeLaunchBar 2.0

2009.12.04. 12:26

FreeLaunchBar ismertetésA Windows 95-ben debütált Start menü felett eljárt az idő. Ezt a Vista/Win7 próbálta megreformálni, s bár sok hasznos dolog került bele, szerintem nem lett igazán használhatóbb a rendszer. Persze lehet, hogy az én logikámmal van a baj, de a sok alternatív megoldás, Launchy, RocketDock, ObjectDock és társaik megléte azt mutatja, hogy rajtam kivül mások is más módszert keresnek a gyakran használt alkalmazásaik indítására. A Windowsban volt még egy elhanyagolt megoldás, ami talán épp a szolídsága miatt került háttérbe: a Quick Launch, a gyorsindítás panel. Az általam ismertetett megoldás ennek egy kicsit kezesebb továbbfejlesztése.

szerintem: (4/5)
szerintetek: (5/5)

Szerző: Tigris

7 komment

 

Címkék: freelaunchbar

Readon Player 5.9.0.0

2009.12.02. 16:47

Readon Player ismertetésNagy sikert aratott a RadioSure nevű rádiós program és a róla szóló írás. Ez azt bizonyítja, hogy az internetes adások igazi alternatívái a földieknek, vidéken jelentősen több adó elérhető, ráadásul jó internetkapcsolat esetén a rádiónál megszokott bosszantó sistergés sincsen. Felmerül a kérdés, ha internetes rádióadás ilyen sok van, akkor miért nincs TV-adás. Jelentem, van. Sőt, nem csak különböző adók műsorát, hanem mozifilmek is elérhetők.

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

9 komment

 

Címkék: readon player

doPDF 7.0.320

2009.12.02. 13:37

doPDFTalán egyetlen dokumentumformátum sem futott be olyan fényes karriert, mint az Adobe által létrehozott PDF. A legnagyobb erénye, hogy szinte minden platformon és médiumon ugyanúgy néz ki a PDF-ben megjelenített dokumentum, legyen az szöveg, táblázat, pixeles vagy vektoros grafika vagy bármi más, amiről nyomtatást lehet készíteni. Ugyanakkor nem könnyű egy dokumentumból PDF-et készíteni, hiszen nem minden program ajánlja fel kimenetként ezt a formátumot, az Adobe PDF-gyártója, az Adobe Acrobat viszont egy elég drága megoldás. Szerencsére a számos megoldás született a probléma megoldására, ebből az egyik legjobb, ingyenes, és magyar nyelven tudó verziót mutatom be.

szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

1 komment

 

Címkék: dopdf

Simple Port Forwarding 2.6.1

2009.12.01. 16:42

Simple Port Forwarding ismertetésAki torrentezett már, vagy használt olyan programot, aminek közvetlen net-elérésre volt szüksége, és az internet-kapcsolatán más gépekkel is osztozik, annak talán ismerős a port-forwarding fogalma. De van, aki csak annyit érzékel, hogy hiába szeretné mondjuk az uTorrentet használni, vagy nem, vagy nagyon lassan működik a dolog. A probléma abból ered, hogy amikor két számítógép az interneten keresztül közvetlen kapcsolatot szeretne létesíteni, akkor az a gép, amelyik az internet-kapcsolatán megosztozik, azt nehéz az internetről azonosítani. Az, hogy bizonyos netről érkező üzenetekre a helyi hálózatba kötött gépek közül melyik válaszoljon, azt a hálózat megosztását végző routeren lehet beállítani, méghozzá üzenet-tipusonként, portonként. Ezt hívják port-forwarding-nek. Akinek már eddig is sok az érthetetlen szakzsargon, vagy egyszerűen nem akar a routerének beállításával vesződni, annak a következő program mindezt egyszerűen elvégzi.

szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Tippek és trükkök: Telepítéskor kevés a helySok telepítő egy nagy csomagban tölthető le a netről, önállóan futtatható exe vagy msi forumában. A csomag tartalmát a gép a telepítés megkezdésekor kibontja egy ideiglenes mappába, majd onnan veszi sorra elő a folyamathoz szükséges fájlokat, hogy aztán ezekből a teljes alkalmazást a gépre másolja és használatra beállítsa. Ez azt jelenti, hogy a gépen adott esetben a szükséges terület háromszorosát is elfoglalhatja a telepítés: egyszer a letöltött telepítőcsomag, még egyszer ennyit a kibontott tartalma, majd végül a telepített program. Kisebb programoknál ez nem is okoz gondot, de esetleg egy több száz megás programnál már fejtörést okozhat, ha éppen helyszűkében vagyunk. A megoldást egy már ismertetett program adja.

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: 7zip

JAlbum 8.5.3

2009.12.01. 13:34

JAlbum ismertetésHol vannak már azok az idők, amikor fényképészt kellett egy rangosabb családi eseményhez hívni? Ma már szinte bárkinek a rendelkezésére áll minden eszköz, hogy minden kedves pillanatot megörökítsen, és megossza családjával, barátaival vagy akár az egész világgal. A digitális fényképezőgépek már elérhető áron kaphatóak, az egyszerűbbektől a profibbakig, de már mobiltelefont se kapni nagyon beépített optika nélkül. Az internet pedig összeköti az embereket akkor is, ha hatalmas fizikai távolságban vagyunk szeretteinktől. A képeket legkézenfekvőbb módon az interneten oszthatjuk meg velük, honlapot regisztrálni már laza 5 perces teendő. De nem mindenki ért a weboldalak létrehozásához, de még a profik sem feltétlenül kézzel állnak neki sok tíz, száz vagy akár ezer képből álló galériák készítésének. Ha ízléses, ám nem hivalkodó, kezelhető képtárat akarunk készíteni, rövid idő alatt, akkor bízzuk a feladatot a JAlbumra!

szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: jalbum

Frissítés 11. 30.

2009.11.30. 16:23

Frissítés 11. 30.Hétről hétre egyre több ismertetett program frissítéséről tudok hírt adni, az aktuális lista a következőket tartalmazza:

 
  • Recuva 1.33.451
  • ChromePlus 1.3.2.0 
  • CCleaner 2.26.1050
  • XnView 1.97 Beta 4
  • uTorrent 2.0.0 Beta 17427
  • Notepad++ 5.6
  • Pidgin 2.6.4

 

xp-AntiSpy 3.97-3

2009.11.30. 09:50

xp-AntiSpy ismertetésAki már akár egy tűzfal-alkalmazás, akár egy hálózati forgalom-monitor segítségével a rendszerének internetes adatcseréjét, az tudja, hogy böngészés, fájlletöltés, üzenetküldés nélkül is hajlandó a Windows olyan információkat küldeni a Microsoftnak, vagy letölteni dolgokat kérdés nélkül, amibe nem biztos hogy beleegyeznénk. A legnagyobb forgalmat a frissítések szokták okozni, de erre kisebb mértékben a Media Player is hajlamos. De van még az alap Windowsban sok olyan szolgáltatás is, ami több bosszankodást okoz, mint hasznot, pl. a Microsoft Messenger, a hibajelentések, egyéni használatra a fájlindexelés. Ezek megléte néha csak idegesítő, de sokszor lassítja is a rendszert.

 
szerintem: (2/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: xp antispy

süti beállítások módosítása