Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Frissítés 2010. 05. 17.

2010.05.17. 10:41

A csütörtöki dömping után ismét egy szolídabb frissítéssel tudok szolgálni: kivétel nélkül kisebb javítások, fejlesztések szerepelnek az új verziók változási jelentésein. Folyamatos a Calibre e-book nyilvántartó, a CrystalDiskInfo merevlemez-diagnosztikai, a doPDF PDF-nyomtató, a Simple Port Forwarding hálózati segédprogram és a uTorrent fájlcserélő fejlesztése, de a PDF-XChange PDF-olvasó is szépen halad előre a maga útján. A FreeFileSync, mellyel például a gépünkön és egy hordozható médián levő fájlokat tudunk egyeztetni, szinkronizálni, most először jelentkezett új verzióval az ismertetés óta, remélem ennek sem torpan meg a a fejlesztése.

Két programot emelnék ki a mostani termésből, az egyik éppen a FreeFileSync. A program különösen azoknak hasznos, akik egyszerre több gépet használnak, mondjuk gyakori példa az otthoni és a munkahelyi PC. Szeretnénk, hogy a két gépen ugyanazok a dokumentumok, képek, zenék meglennének, ráadásul a módosításokat is szeretnénk követni: mindkét helyen mindig az újabb verzió legyen meg. Ez azért érdekes, mert ha mondjuk a munkahelyen elkezdünk dolgozni egy munkahelyen, otthon írnánk tovább, de elfelejtettük a friss verziót magunkkal vinni, akkor otthon választhatunk: vagy nem tudunk dolgozni rajta, vagy pedig másnap a munkahelyen hosszú munkával kell összefésülnünk a munkahelyi és az otthoni változásokat. Ezt előzhetjük meg a FreeFileSync segítségével, használjunk akár egy pendrive-ot, vagy akár a DropBox-ot a fájlok átvételére.

A másik program a PDF-XChange Viewer PDF-olvasó. Két PDF-olvasót ismertettem: a Sumatra sebességével és lényegre törő egyszerűségével, a PDF XChange pedig gazdag funkció-választékával emelkedett ki a mezőnyből. Korábban a Sumatra-t tartottam a legjobb ilyen programnak, de többen jelezték, hogy szeretnének egy olyan programról ismertetőt olvasni, ami tudásban hasonló, vagy akár jobb, mint az Adobe PDF-olvasója, a Reader, ugyanakkor gyors és biztonságos. Az utóbbi sem véletlen kérés, hiszen az utóbbi időben a PDF formátum is hordoz veszélyeket, amennyiben az Adobe programjával nyitjuk meg. A PDF-XChange ilyen értelemben biztonságos, és tudásában is komolyabb, mint a Reader: rengeteg eszköz és lehetőség áll a rendelkezésünkre pl. a PDF dokumentumok jelölésére. A program sajnos egy fizetős változat korlátozott „kisöccse”, de nagyon korrekt módon elrejthetjük a fizetős változatban felajánlott, de nem használható funkciókat; még így is rengeteg dolog marad, ami túlmutat az Adobe Readeren. Aki a Reader vagy a Sumatra helyett egy okos PDF-olvasót szeretne, annak a PDF-XChange-et ajánlom.

És íme a hétfői frissítés-lista:

  • Calibre 0.6.53
  • CrystalDiskInfo 3.5.6b
  • doPDF 7.1 Build 336
  • FreeFileSync 3.7
  • PDF-XChange Viewer 2.0.51
  • Simple Port Forwarding 2.7.13
  • uTorrent 2.0.2.19648

 

Calibre 0.6.53

A program honlapja: http://calibre-ebook.com/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

CrystalDiskInfo 3.5.6b

A program honlapja: http://crystalmark.info/

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)

Ugrás az ismertetőre >

 

doPDF 7.1 Build 336

A program honlapja: http://www.dopdf.com/hu/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

FreeFileSync 3.7

A program honlapja: http://freefilesync.sourceforge.net/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

PDF-XChange Viewer 2.0.51

A program honlapja: http://www.docu-track.com/product/pdf-xchange-viewer/feature_list

Direkt letöltés: innen vagy innen (telepítés nélkül futtatható változat)

Ugrás az ismertetőre >

 

Simple Port Forwarding 2.7.13

A program honlapja: http://www.simpleportforwarding.com/

Direkt letöltés: innen (a három egymás alatti download gomb közül a középsőre kattintással a telepítőt, az alsóra a telepítés nélkül futtatható változatot tölthetjük le)

Ugrás az ismertetőre >

 

uTorrent 2.0.2.19648

A program honlapja: http://www.utorrent.com/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >


 

A bejegyzés trackback címe:

https://freeware.blog.hu/api/trackback/id/tr782008977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apacuka11 2010.05.17. 14:51:37

He....
Pont egy PDF prog.
miatt ugrottam be...

Te gondolatolvasó te...

Tigris 2010.05.17. 15:01:15

Na ugye hogy ugye? Érdemes ide benézni, mindig van valami akciós… :)

apacuka11 2010.05.18. 07:55:33

Az orosz jozefina is ezt mondta,
csak gondolom másra értette....
süti beállítások módosítása