Hamarosan költözik a Freeware blogom. Pontos időpontot még nem tudok, és mindenkit megnyugtatok, hogy semmiről nem fog lemaradni. Az oldal működését szeretném áttenni a https://tigrincs.hu címre, illetve azon belül is egy alcímre (feltehetőleg freeware.tigrincs.hu), itt minden korábbi írás megtalálható lesz. További infók itt >

Volvo The Game 1.0

2009.11.22. 08:30

Volvo The Game ismertetésA recept egyszerű. Végy egy frankó autóverseny-fejlesztő csapatot, egy tehetős, neves autómárkát, néhány típust, pár tesztelőpilótát és két pályát, no meg sok-sok reklámot, és gyúrj belőle össze egy olyan játékot, ami kellően olcsó legyen, hogy tisztán reklámpénzből kijöjjön, de azért kellően jó legyen ahhoz, hogy valakinek nyüstölni legyen kedve, ha már ingyenes. A SimBin és a Volvo azt hiszem egy jó kis túraautó-versenyt hozott össze az adott lehetőségekből, de az ingyenesség miatt azért csodát ne várjunk.

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: volvo

Sweet Home 3D 2.1

2009.11.20. 15:03

Sweet Home 3D ismertetésVégre megvettétek a kiszemelt bútort, és meg is hozták. Az asszonykának mi sem természetesebb, mint hogy másra sem vágysz jobban, mint hogy a lakást legalább féltucatszor átrendezd, csak hogy kipróbáljátok, hogy ez a szekrény és az az ágy hol nézne ki a legjobban. Persze ilyenkor hiába mondod, hogy ezt meg azt a változatot eleve nem kéne kipróbálni, mert tuti nem lesz jó, de szíved szerelme szeretné megnézni. Persze a laza bútortologatást te intézed, aminek Mari néni, az alattatok lakó idős hölgy nagyon örül, mivel a parkettátok már rendesen belenyikordul a műveletbe. Úgy az ötödik-hatodik teljes átrendezés után úgy gondolod, hogy talán mégis azt a kékszemű szöszkét kellett volna életed párjául választanod, vele talán máshogy alakult volna ez a hétvégéd. Aztán rájössz, nem történt semmi baj, csupán kicsit későn olvastad a leírásomat a Sweet Home 3D-ről. Későn, de talán nem túl későn.

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

2 komment

 

Címkék: sweet home 3d

PowerMenu 1.5.1

2009.11.20. 10:12

PowerMenu ismertetésIsmét egy kicsit régebbi, apróka programot mutatok be, ami mérete és kora ellenére hiányt pótol a Windowsban, az ablakkezelést teszi érezhetően kellemesebbé. Miközben a cikket írom, a háttérben gőzerővel fut a korábban ismertetett Spybot S&D, rendesen le is terheli a processzort, ezért a böngészés, a zenehallgatás akadozik... illetve, akadozhatna, ha nem lenne a PowerMenu. Meg aztán jópár ablak is meg van nyitva, amik a start menü mellett tömötten egymás mellett sorakoznak... illetve sorakozhatnának, igen, ha nem lenne a PowerMenu. Ezek szerint valóban hasznos.

szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

2 komment

 

Címkék: powermenu

Google Earth 5.1.3506 Beta

2009.11.19. 14:59

Google Earth ismertetésHa ez a program úgy pár tíz évvel előbb jelenik meg, ma minden bizonnyal földrajz tanár lennék. Én még térképeken nőttem fel, azon, hogy ha eltévedtem, akkor valakit megállítok és útbaigazítást kérek, ha pedig mondjuk egy erdőben tévedtem el, akkor abból olyan történet lett, amit azóta is emlegetünk a barátaimmal. De eljött a GPS és a mobil navigáció kora, s korunk egyik leginnovatívabb cége, a Google is folyamatosan pumpálja az ágazatba az ötleteit, no meg persze pénzt, időt, munkát. Először jöttek a műholdképek, majd a 3D, a legutolsó változatban pedig elszakadtunk a kontinensektől is (az óceánok mélye és a világűr felé), és már nem csak térben barangolhatunk be egy területet, hanem egy területet is megnézhetünk különböző időpontokban is.

szerintem: (5/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: google earth

Spybot-Search & Destroy 1.6.2

2009.11.19. 10:20

Spybot-Search & Destroy ismertetésSajnos egyre több program használja a számítógépünket olyan célra, amire mi nem szeretnénk, pl. más gépeket támad meg az interneten, kéretlen leveleket küld az ismerőseinknek, vagy épp az általa reklámozott oldalakat és hirdetéseket erőlteti folyamatosan a monitorra, de olyan is akad, ami váltságdíj reményében titkosítja fájljainkat, s ha nem kapja meg a kért összeget, a titkosítás miatt használhatatlanná teszi a munkánkat. Manapság ezeket két csoportra osztjuk, az erőszakosan, a rendszer hibáit kihasználva betelepülő vírusok, és a különböző féreg/trójai/kémprogramok, amik naivitásunkra, kíváncsiságunkra, hozzá nem értésünkre támaszkodva jutnak fel a gépre, általában valami hasznosnak remélt program vagy weboldal társaságában. Ez utóbbiak ellen ad védelmet a most bemutatott Spybot S&D.

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Glary Utilities 2.17.0.776

2009.11.18. 16:21

Glary Utilities ismertetésSokszor esett már szó a cikkek közt a számítógépünk karbantartásáról, a felesleges szemét eltüntetéséről, a fájlok elérésének gyorsításáról, vagy a telepített programok hathatós eltávolításáról. Ezekre általában 1-1 részfeladatra szakosodott program szokott eléggé hatékony lenni, de ha ezekből több van, mint amennyit egy valaki átlát, akkor már nagyobb teher a használatuk, mint amekkora haszon. Persze vannak olyan alkalmazások is, amibe mindezen funkciók, és még megannyi más hasonló is, amire eddig még nem ajánlottam alternatívát, bele van építve, sőt, ezek a programcsomagok fel szoktak ajánlani egy egykattintásos teljes rendszerkarbantartást is, ami mentes a hosszas beállítgatásoktól, ugyanakkor kellően mindenre kiterjed ahhoz, hogy valóban legyen értelme a használatuknak. Természetesen ezek általában fizetős programok, de most egy ingyenes, magyarul tudó csomagot ajánlok helyettük.

szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)

Defraggler 1.15.163

2009.11.18. 10:28

Defraggler ismertetésIsmét egy olyan jelenségről lesz szó, ami bosszantóan lelassítja az amúgy gyors számítógépünket. Egy HDD-n található fájl tartalma ideális esetben egy fizikai blokkban van tárolva, ilyenkor a gép elektronikája nagyon gyorsan be tud olvasni sok adatot. Viszont sokszor előfordul, hogy a gépen már alig van szabad hely, s ez is szétszórva fizikailag a HDD lemezeinek különböző területeire. Ha ilyen állapotban mentünk egy fájlt, akkor ezekre a szétszórt helyekre kerül a fájl, méghozzá a szabad területeken szanaszét elszórva. Egy ilyen fájl megnyitása sokkal több időt vesz igénybe, hiszen ilyenkor a fizikailag egymástól messze eső darabokat "össze kell szednie" a gépnek. Ezt hívják a fájlok töredezettségének, fragmentációjának. Egy kevéssé karbantartott PC-n sokszor sok időt kell várni, a HDD piros lámpáját figyelve és a folyamatos olvasás kerregő hangját hallgatva, hogy végre történjen valami. De ennek nem kell mindig így lennie, egy kis karbantartással a várakozásnak véget vethetünk.

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: defraggler

Ant Movie Catalog 3.5.1.2

2009.11.17. 14:43

Ant Movie Catalog ismertetésKépzeljük el, vége a munkaidőnek, hazaérve a vacsora után szeretnénk valami színvonalas szórakozással elütni az estét, mondjuk moziznánk a házi DVD-tárból. Jobbik esetben csak annyi a problémánk, hogy hirtelen azt sem tudjuk mink van, nincs kedvünk a több polcnyi, vagy - még rosszabb: hengerekben tárolt - filmhegyet, legfeljebb annyit tudunk, hogy valami kellemes, szinkronizált romantikus darabot néznénk meg... de hogy mit, arról gőzünk nincs. Rosszabbik esetben lelkileg felkészülünk egy filmre, ám a polc előtt állva döbbenünk rá, hogy hát igen... azt pár hete kölcsönadtuk - és már talán azt sem tudjuk kinek. És akkor lőttek a kellemes filmnézésünknek, marad a híradó, a sorozatok, vagy Benkő Dániel viaskodása az amazonokkal.

szerintem: (4/5)
szerintetek: (0/5)

A Note 4.2.1

2009.11.17. 09:38

A Note ismertetésMai első ajánlatom ismét egy régi és kicsi program, egy Vista-használónak talán túlzottan puritán megjelenéssel, mégis jól használható funkciókkal. Ki ne felejtett volna el valamit akár otthon akár a munkahelyen, hiába volt egy mondatnál rövidebb a megjegyzendő infó, mondjuk hogy hívjuk vissza Lacit? No ilyenkor jöttek a post-itnek nevezett kezdetben sárga, majd mindenféle rikító színben kapható ragadós hátú cetlik, amikre ezt a párszavas infót feljegyezhettük, majd szinte bárhová felragaszthattuk, ahol szem előtt van. Bármennyire is hasznos dologról van szó, a Windowsból mind a mai napig kihagyták, holott a számítógépes munka közben is bármikor szükségünk lehet rá, hogy innen-onnan kimásolt-feljegyzett dolgokat emlékeztető cetli formájában a "monitor belső oldalára" ragasszunk.

szerintem: (1/5)
szerintetek: (0/5)

Szerző: Tigris

3 komment

 

Címkék: anote

Dexpot 1.5.0.1042

2009.11.16. 14:43

Dexpot ismertetésBevallom, belém bújt a kisördög és valami rosszra fogom csábítani az olvasókat. Az vesse rám az első követ, aki munkahelyén soha nem foglalkozott mással is, mint ami a munkája lenne, pláne ha számítógépen dolgozott. Aki már régebb óta ül a monitor előtt, talán akkor még Hercules/CGA/EGA előtt, és játszott néha DOS-os játékokkal (Larry... khm), és jött a főnök, akkor bajban volt, feltéve, hogy nem volt tisztában a "Boss key" fogalmával. Ez főnökgombot jelent szabad fordításban, azaz ha láttuk, hogy a sarkon most fordul be a revizorunk, rácsaptunk mondjuk az Esc gombra, és kedves felettesünk már csak azt látta, milyen elmélyülten ülünk a táblázataink előtt, hiszen a játékprogram a monitorra dobott egy lázas munkát imitáló képernyőképet. No jó, a következő program nem csak erre jó, sőt... de tény, hogy egyes lógós munkakerülő, playboy.com-ot nézegető olvasóim imáikba fogják foglalni a nevem. Egy több Windows-asztalt kezelő alkalmazásról lesz szó.

szerintem: (5/5)
szerintetek: (5/5)

Szerző: Tigris

1 komment

 

Címkék: dexpot

Frissítés 11. 16.

2009.11.16. 10:56

PicPick 2.1.4

Az új verzió főleg javításokat tartalmaz, illetve két apró újítást, az egyik, hogy a program már csinál magának egy bejegyzést a Programok hozzáadása/eltávolítása funkciójába, a másik pedig, hogy akinek nem tetszett az új szalagmenüs-Office 2007-es kinézet, az a beállítások között a hagyományos menükre válthat.

A program honlapja: http://picpick.wiziple.net/

Direkt letöltés: innen (telepíthető változat) vagy innen (telepítést nem igénylő portable változat)

Ugrás az ismertetőre >

 

uTorrent 2.0.0.17273

Ez a verzió kizárólag apró javításokat tartalmaz.

A program honlapja: http://www.utorrent.com/

Direkt letöltés: innen

Ugrás az ismertetőre >

 

Továbbá a blogon is végrehajtottam egy kis igazítást. A dolog kísérleti jellegű, de nekem eddig még nem sikerült hatféle böngészővel kiakasztanom, tehát reménykedek. A szebb oldalkép érdekében a cikkek szövegében elválasztás is van már, tehát a tördelés kicsit egyenletesebb. Ez akkor látható, amikor az oldal betöltődik, majd "ugrik egyet", a szövegben létrejönnek az elválasztások. Ha valakinek gondja lenne vele, olvashatatlan a szöveg, kicsúszik a keretéből, vagy hasonlók, hagyjon itt üzenetet!


 

Szerző: Tigris

Szólj hozzá!

 

Címkék: utorrent picpick

Windows Updates Downloader ismertetésA Windows és az MS Office frissítése egy gördülékeny, automatikus és háttérben meghúzódó folyamat, melynek egy felhasználó úgy élvezi az előnyét, hogy nagyritkán egy-egy értesítéstől eltekintve jóformán nem is tud róla... ideális esetben. De mint tudjuk, nem mindig van ideális eset, ha számítógépekről van szó, néha a frissítési folyamatba is kénytelenek vagyunk beavatkozni. Persze egy cégnél, ahol ez a rendszergazda hajnali vagy műszak utáni teendője és fejfájása, ott ez nekünk nem okoz gondot, de ha otthon a gépet használni és nem barkácsolni szeretnénk, akkor ez egy bosszantó tennivaló lehet. Ráadásul nem mindig töltődik le jól a javítócsomag, vagy nem abban a sorrendben telepítjük, ahogy kéne, és akkor már könyökig kell turkálnunk a Windows lelki életében. Persze hogy mit is kéne frissítenünk és hogyan, és honnan töltsük le a szükséges fájlokat, azt a Microsoft nem köti az orrunkra. Ezt az áldatlan állapotot elégelték meg a WUD fejlesztői.

szerintem: (3/5)
szerintetek: (0/5)
süti beállítások módosítása